Some image

Vem kan sova?

När det ser ut så här utanför fönstret en söndagsmorgon klockan 03:42. Man kände att atmosfären luktade vår. Jag drar på mig morgonrocken och yar en toppluva på mitt huvud, temperaturen visar +3 grader och blåsten börjar ta vid. Men jag lurade SOLEN 🙂

Körsbärsträdet börjar ta fart.

Min BM står beredd att lasta tre lyftbalkar när kompisen Vulka kommer under dagen…

Fasadflaggan vajar såklart 🙂 

Blåsipporna har inte vaknat till ännu klockan 03:54.

Ingen hackspett har synts till på ett tag nu… Hon har väl bråda dagar i sitt bo. Däremot hör jag dem i skogen.

Däremot seglar tre stycken måsar förbi… men jag lyckas inte få en fin siluett i soluppgången, en sätter sig på grannes tak. Nyfiken i en strut antagligen och spanar på om jag ska rensa någon fisk, men det kommer 😉

En steglits bevakar mig när jag kommer in… det finns några solrosfrön kvar på backen.

Klockan 04:21 tränger sig dom första solstrålarna sig in i huset.

Soluppgång.

Tomatplantorna ser dagens första ljus.

Klockan har nu passerat 04:38, bäst jag går och sover en stund till… 10:00 är det samling på Peters bondgård. Då ska kossorna ut på grönbete 🙂 Släpvagnen är fylld till bristningsgränsen med skräp som ska på återvinningscentralen också då… det ser ut att bli en fin dag. Den sprudlar av liv. 

8 svar till “Vem kan sova?”

 1. Så rol igt att se korna komma ut. Det var något jag minns från min barndom. Oj så vi skrattade åt deras krumpsprång. Tänk att få komma ut efter att få stå i en mörk ladugård hela vintern. Så kunde man känna sig om det inte blåste så förbannat så man inte kan göra något ute. Förstår att det är grönt och fint ute vid kusten och efter älven men här har inte björkarna grönskat och marken är gul. Sen vår men svalorna kom i förrgår.

  • Jo det är rätt roligt att vara med och jobba ut dem, Peter driver vidare gården som nr tre i generationen. Dock inga mjölkdjur men 25 st köttdjur skulle ut, varav 5 vägrade gå ut som stått inne redan förra året (pga liten) Var där från kl10 och kom hem 16:00. Här har det blåst rusigt mycket idag, men man jobbar sig varm med alla djur. Björkarna har slagit ut till hälften förra veckan då jag var i Jämtland. Svalorna har jag inte sett till ännu.

 2. Ljuvlig morgon! Blev väckt av katten vid 04….men jag gick inte ut förrän vid 7 tiden blev en 6km promenad bara jag, haren och fåglarna som var ute.
  Jag tycker att din Steglits ser ut som en Stenknäck…..Du ha en fortsatt underbar söndag, jag ska fortsätta i växthuset =)

  • Tack Lillasyster! Just ja den har en röd infällning på huvudet, blandar alltid ihop dem. Så trevligt med haren och fåglarnas kvitter lever man länge på 🙂 Jag har hjälpmedel för hörseln i örena så jag är i en ny värld. Växthuset är lite tidigt här ännu på mina breddgrader.

  • Tack Christian! Jag somnade om och var på ko utsläpp prick 10.00 🙂 Många bilder blev det 😉

 3. Som alltid ljuvliga bilder som du tar mitt i natten! Vet inte om jag ska kalla dig för nattuggla eller morgonpigg;-)
  Hoppas du har haft en riktigt fin dag. Här har det inte blåst alls idag. Men efter tre stormiga dygn var det rätt skönt att inte blåsa bort;-)

 4. Du bor så fantastiskt vackert där vid vattnet! Och en soluppgång var det länge sedan jag såg, brukar sova som godast den tiden på dygnet. Precis som dina sömntutor till blåsippor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *