Vid rådande presentation -18 grader presenterar jag en för skinka.
Postat
14 december 2022
På måndagskvällen hittade jag en skinka i kylskåpet. Klart jag plockar fram den. Frun vet att jag gillar att smocka i mig julskinka. Döper den till ”för skinka” nr 1.
Vedpannan stod ändå och brummade på i köket.
Gissa stundens känsla.
Plockade fram ett ägg, senap och ströbröd. Rörde ned i koppen med brödpenseln.
Men attans räcker veden… jag ser ju botten i min hemmabyggda designade vedlåda.
Penslade på smeten med ströbröd ovanpå och lade ned i en form.
Och in i den sprakade vedspisen. Grader? Mormor och farmor hade aldrig någon termometer, dom gick på känsla. Tänk om kriget kommer, då gäller det att vara förberedd. Nu har vi en ugnstermometer som är avsedd för detta ändamål… men de ligger på ett bra ställe… dvs vet ej. När jag hittat den ska jag röra ihop en sockerkaksmet.
Köket värms naturligtvis också upp på köpet. Känns hyffsat bra då priset kommer att vara på topp idag med 804 öre /kWh klockan 8:00. Snittet idag kommer ligga på 605 öre / kWh i mitt distrikt. Vad sörlänningarna får betala törs jag inte ens tänka på. Jag tror det är många som får stå i skamvrån i vinter.
Uttagen tillsamman med en kortburk uppslagen, som kommer direkt ifrån altanen.
Kniven känns lite slö, så Nortonbrynet kommer också fram.
Skadan på fingret är en annan ytterligare historia. Men sköts om av plåsterkåken där jag numera har en prenumeration sedan klippkortet blev fullt.
Nu ska här testas på min för skinka.
Nu fanns det fler i huset som stod på kö.
Klart min fyrbente vän skulle få ta del. Den oöverträffliga aromen kändes tydligen i hela huset.
Nu får ni allt ha en bra onsdag alla. Gräm er inte för elpriserna idag, det kommer nya imorgon.
14 svar till “Vid rådande presentation -18 grader presenterar jag en för skinka.”
Oj nu blir man nästan sugen på en skinkmacka. Här är det 26 grader kallt och jag eldar och precis som du har jag nästan slut i vedlådan så om någon timme måste jag ut i vedboden men jag sparar lite grann så kanske det blir varmare framåt dagen. Ser att solen tänker titta fram lite idag och det var minsann länge sedan. Fryser gör jag om fötterna och önskar att jag hade ett par skinntofflor men jag har tappat den enda tyvärr. Kallt på golvet i gamla hus utan källare.
Förskinka! Det var ett bra uttryck. Sonen brukar starta med julskinka redan den första advent, så där ligger du i lä.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Ha ha vilken trevlig son Ingrid. Nu får jag försvara mig lite… jag vet inte hur länge den legat i kylskåpet för jag va helt överraskad. Jag sköter inte dessa ting, dessutom är jag justerad en aning. Om jag nu hade varit på någon affär så hade det förstås slink it ner en skinka. Nu finns nummer två hemma i varje fall.
Nu blev jag riktigt sugen på en för-julskinka. Tycker din skinka såg så proffsig ut, och så gillar jag tjockleken på dina skivor. Att det vattnade i munnen på Lola var nästan övertydlig – hahaha! En himla roligt för-juligt inlägg:-)
PS. Bor man i lägenhet så märks elprisernas ökning inte alls… än. Men HSB har höjt hyran med tre procent från och med januari. Åt andra sidan sänktes hyran med samma procentantal för ett år sedan, så det jämnar ut sig;-) DS.
Tack BP! Det är alltid jag som får stå för skinkans griljering. Numer köps den liksom för-gjord. Men jag kunde med min skinktermometer också. 3% bara!!! Men ni är förmodligen en bra skött förening, ni har väl hållit på ett tag skulle jag tro. Jag har bott i hus sedan 84, man prioriterar liksom. Jag vill ha min frihet typ.
Mmmmm så gott, och doften känns ju genom datorn =) Vi har också ätit upp en skinka, men här stannar det vid den. Den griljerade jag redan till första advent – ska man inte vara hemma under julhelgen så får man äta det man tycker bäst om innan. Nu hade jag ju ingen vedspis att griljera den i, men det gick bra ändå.
Stackars dig från klippkort till prenumeration, ja ja det går ju an så länge du inte blir intagen på heltid.
Ha nu en skön fredagskväll =)
Så klart att den fyrbente ska få smaka av också, här har vi tre som står på kö i ordning efter hierarkin dem emellan.
Vår första kommer kommer på onsdag från Gårdssällskapet, ska dock köpa in en annan modell också för senare användning, gott gott gott.
Tackar för detta mysiga blogginlägg, bra jobbat där.
Tack Micke! Många kallar skinkorna som finns tidigt för adventskinka… men jag kallat den för för skinka. Jag kan se bilden framför mig hur tre som står på kö 🙂
Oj nu blir man nästan sugen på en skinkmacka. Här är det 26 grader kallt och jag eldar och precis som du har jag nästan slut i vedlådan så om någon timme måste jag ut i vedboden men jag sparar lite grann så kanske det blir varmare framåt dagen. Ser att solen tänker titta fram lite idag och det var minsann länge sedan. Fryser gör jag om fötterna och önskar att jag hade ett par skinntofflor men jag har tappat den enda tyvärr. Kallt på golvet i gamla hus utan källare.
Ja skinkmacka är gott. Inte trevligt att ha 26 grader utanför knuten. Tråkigt med tofflan.
Samma här – nu blev jag verkligen sugen på skinka.
Säger jag som har funderat på att inte köpa någon i år…men man ska aldrig säga aldrig. 😉
Absolut Barbro, man kan alltid ändra sig.
Förskinka! Det var ett bra uttryck. Sonen brukar starta med julskinka redan den första advent, så där ligger du i lä.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Ha ha vilken trevlig son Ingrid. Nu får jag försvara mig lite… jag vet inte hur länge den legat i kylskåpet för jag va helt överraskad. Jag sköter inte dessa ting, dessutom är jag justerad en aning. Om jag nu hade varit på någon affär så hade det förstås slink it ner en skinka. Nu finns nummer två hemma i varje fall.
Ser smaskigt ut
Tack Tony! Jo det är det också. Ska försöka få ihop en till i helgen.
Nu blev jag riktigt sugen på en för-julskinka. Tycker din skinka såg så proffsig ut, och så gillar jag tjockleken på dina skivor. Att det vattnade i munnen på Lola var nästan övertydlig – hahaha! En himla roligt för-juligt inlägg:-)
PS. Bor man i lägenhet så märks elprisernas ökning inte alls… än. Men HSB har höjt hyran med tre procent från och med januari. Åt andra sidan sänktes hyran med samma procentantal för ett år sedan, så det jämnar ut sig;-) DS.
Tack BP! Det är alltid jag som får stå för skinkans griljering. Numer köps den liksom för-gjord. Men jag kunde med min skinktermometer också. 3% bara!!! Men ni är förmodligen en bra skött förening, ni har väl hållit på ett tag skulle jag tro. Jag har bott i hus sedan 84, man prioriterar liksom. Jag vill ha min frihet typ.
Mmmmm så gott, och doften känns ju genom datorn =) Vi har också ätit upp en skinka, men här stannar det vid den. Den griljerade jag redan till första advent – ska man inte vara hemma under julhelgen så får man äta det man tycker bäst om innan. Nu hade jag ju ingen vedspis att griljera den i, men det gick bra ändå.
Stackars dig från klippkort till prenumeration, ja ja det går ju an så länge du inte blir intagen på heltid.
Ha nu en skön fredagskväll =)
Tack LillaSyster! Det man tycker bäst om ska man helt klart äta först 🙂 Jag klarar mig från intagen på riktigt.
Så klart att den fyrbente ska få smaka av också, här har vi tre som står på kö i ordning efter hierarkin dem emellan.
Vår första kommer kommer på onsdag från Gårdssällskapet, ska dock köpa in en annan modell också för senare användning, gott gott gott.
Tackar för detta mysiga blogginlägg, bra jobbat där.
/Guldkryckan.
Tack Micke! Många kallar skinkorna som finns tidigt för adventskinka… men jag kallat den för för skinka. Jag kan se bilden framför mig hur tre som står på kö 🙂