Some image

VW Buss – Raritet – Minnen väcks till liv.

Mitt bland alla poliskontroller, fick blåsa och visa körkort och diskutera min totalvikt på mitt ekipage (jo jag fick en tillsägelse) men jag fick en riktig flaschback strax därefter!!! Exakt en sådan här hade min far när jag var en tvärhand hög. Den kan ha varit lite mörkare i nyansen och hade inte vita randen i mitten.
Den var högerstyrd, och till den gjorde min gode/påhittige far när jag kanske var 3-4 år gammal en stor ratt han monterade in där jag satt eller stod, han lade armarna runt ratten på sin sida för att dölja när vi for igenom vårat samhället Wifsta 🙂
Det var många hakor som växte när lille Åke kom körandes till mångas förvåning 🙂
Den här ser ut vara på väg att lämna landet, kan inte tolka registreringsnumret på VW:n… mer än på vagnen som jag tror är Tysk.

3 svar till “VW Buss – Raritet – Minnen väcks till liv.”

 1. Ser att din sida som vanligt sprakar av färger. Frostrosorna och de senaste motljusbilderna är en fröjd för ögat. Ser också att du tycks fortsatt uthållig i projektet ”En bild om dagen”. Strongt!

  Svar: Tack så mycket för de fina kommentarerna! Motljuset är en favorit att plåta 🙂 Misslyckades med lite blåbärsbilder bara…

  Den gamla trotjänaren (VW:n) är fångad på exakt rätt ställe. Snygg komposition med pilarna som leder blicken mot objektet. Ser ut som ett tufft renoveringsprojekt. Registreringsnumret på släpen förbryllar en smula. Två bokstäver, punkt, tre siffror, punkt samt två bokstäver. Tyskarna brukar ju ha kontrollmärken där första punkten sitter och ingen andra punkt. Ser inte landsbeteckningen på EU-märket. Är det ett D, eller kan det rentav vara ett I?

  Svar: Tack! Tror inte det rullar så många bussar kvar… Så denna är det nog värde i. Den var på väg söderut ut Sundsvall och den har nog många mil till hemma garage i alla fall 🙂 Jag ska se om jag kan tyda bättre skyltar på andra bilder… Jag är dålig på skyltar förstod att Christian skulle veta om just Tyskland, jag trodde att den skulle hämtas hem till sitt ursprungsland bara. Denna vart klart roligaste med tanke på pilarna… Fick en precis vid pilarna också men det blev lite oskarp.

 2. Älskar de där gamla bussarna, hade en kollega i Berlin som körde en sådan, 6v batteri, obefintliga hästkrafter men utbyggd som campingbuss!
  Tyskarna har bara bokstäver i början och sedan siffror…….

  Svar: Tack för den infon om bokstäver. Ja dom är fin dom bussarna, min far hade några år senare en sån där till med färgade rutor upptill. Det var en 67:a röd och vit. Tyvärr finns inga kort kvar från den tiden, föräldrahemmet barn ned till grunden för x antal år sedan… Jag vet det fanns med bilder från bägge bussarna. Dom första 1300 motorerna hade väl bara runt 40 ha som ny. 1500 motorerna utvecklade hela 44 hk. Jag själv började åka Bubbla som 17 åring… Motorn åkte ur meddetsamma, hotade upp den rejält till närmare 90 hk… Jag åkte ifrån Volvo Amazoner. Bilder finns, jag kanske ska visa upp dom…

 3. Den där rostiga och gamla VW:n har nog varit med om del och ska den rustas upp lär det bli många timmars slit och en del sköna slantar att hosta upp!

  Svar: Åker man så långt för att hämta något sådant betyder det värde. Jag har sett mycket värre projekt som åter fått glans bättre än ny.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *