Some image

Om mig

Blommans  presentation…

Eller Åke om ni så vill. Jag har alltid gillat snabba saker, som här min MC jag åkte på i två år med och vill tillägga och klev av hel. Snabba bilar med styrka har också jag njutit av. Båtar förstås som i segelbåt som mest med16 knop, den var döpt till Klater och det var inte bara för skojs skull. Skoter och snabba båtar med stora motorer finns fortfarande kvar i mitt liv.

ABT_2235

Året 1964 tar lilla Åke en bildserie från Skillinge havsbad. Far skruvade i en stor filmrulle, överäkte därefter den stora kameran och sa: Ta med dig denna och fota på min pojk. Det är början på något stort. Det är början på en karriär. Min karriär som fotograf. Kameran en Flexarett 6×6 har en hedersplats i mitt kameraskåp naturligtvis.

Pappa sitter och njuter i himlen just nu. Ler över allt det digitala.

Min första systemkamera en Praktica från 1975 tillverkade hos den välkända kameratillverkaren i östtyska Dresden – kommer jag ändå aldrig glömma. Det var nåt helt annat då. Som med separat ljussökare och värden man ställde in. Eller så chansade man. Eller lyssnade på farsan.
Han sa alltid:
– 125 dels sekund och bländare åtta om inget annat fanns.

Att skicka frankerade gula påsar till Kodak i Vällingby känns som stenåldern. Annars fotar jag idag precis allt som jag kommer åt, mitt filmande har återupptagits. På You Tube ligger många av mina klipp. -GoPro kameror är överlägsna dessutom finns numera drönaren Phantom 4 tillgängligt för bilder och film genom luften.

Jag trivs på Norrlands Hawaii i mitt eget paradis. Nacka på Alnö. Världens bästa plats för att fota sol, vatten, norrsken, djur och växter – i alla de fyra årstiderna med naturen kring husknuten
Livet leker när jag får vara med min familj och vänner. Naturligtvis alltid med minst en kamera tillhands förstås.

När jag blir stor så ska jag bli författare – och försöka bli fotograf.

www.nacka144.se © 2024