Some image

En Boeing 787-8 Dreamliner susar förbi, snudd på 1000 knyck.

Jag brukar uppskatta planens höjder till 10 000 meter, detta gick på lite högre höjd som 13 384 meter upp i skyn. Men det är inte därför jag fick en dålig bild. Kameran var inställd på för högt ISO tippar jag, jag slet bara åt mig den när den susade fram i 931 516 km. Men det är klart att 3000 meter till förstör lite… Solen låg så bra däruppe, tiden är daterad till 18:22 på söndagskvällen. Starten gick från Heathrow London 1 timme och 52 minuter tidigare. Går allt bra får de elektriska bromsarna stämma av mot asfalten i Tokyo 9 timmar och 4 minuter senare. Huruvida det sitter mellan 210-290 själar ombord kan jag inte uttala mig om. 

Kärran är i alla fall bränslesnål, ett fullbelagt plan påstås släppa ut mindre koldioxid per passagerarkilometer än en personbil med hybriddrift. Modellen är först i världen att vara byggd av kompostmaterial med till 20% av aluminium. 

Lite mer fakta hämtat från Fligthradar24. 

Ännu mer fakta finnes här på Wikipedia

10 svar till “En Boeing 787-8 Dreamliner susar förbi, snudd på 1000 knyck.”

  1. Jättecool bild ju! Måste jag visa maken, han jobbar som flygtekniker på SAS och gillar verkligen flygplan!
    Ha en fin fortsättning på veckan!

  2. Vilken bild! Du lyckades fantastiskt bra inte bara med fotot utan även med informationen. Bra jobbat där.
    Visste faktiskt inte att Dreamlinern nu är i drift efter alla ”olyckor ” den varit med om. Men nu vet jag. Blogglandia är fantastiskt, eller hur!!!?

  3. Snygg bild! Verkligen! Har åkt en Dreamliner till Bangkok för ett par år sedan men glömt en del av det tekniska. Tack för uppdateringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *