Some image

En mycket tidig morgon – En stund för mig själv.

Jag vaknar till och sneglar ut.
Ja vem kan sova då det ser ut så här utanför fönstret…

Klockan 02:31, klart jag går ut 🙂

Klockan 03:22 Kabbeleka min favoritblomma vid den här årstiden.

Klockan 03:27 Två holmar utanför mig. Här satte jag mina 44:or första gången året 1972. Tyvärr har skarvarna fått rejält fäste här.

03:28 Klingerfjärdens minsta öar 🙂

03:29 Moder sol inte riktigt uppe…

03:32 Underbart att få se denna flaxa omkring 🙂

03:42 Nu börjar dagen gry…

03.44 Två minuter senare så!!!

03:45 Min lilla pir.

03:53 Favoritblomman ”Caltha paulustris”

03:54

03:54

03:54

03:55

03:56

04:01

04:15 Svanen får jag förflytta mig en bit för…

04:20

04: 24 Åter igen min favvo, Kabbleka tillika Kabbeleka 🙂 

04:27 Klart jag plockar med mig en liten bukett hem 🙂

Snudd på 2000 steg vart det, men värt varenda sekund vid havet denna underbara morgon.

7 svar till “En mycket tidig morgon – En stund för mig själv.”

 1. Javisst var det värt 2 000 steg för att se den underbara soluppgången. Än en gång – vilka bilder! Är verkligen glad att få ta del av dina upplevelser. För risken att jag skulle bevittna en sådan soluppgång är väldigt liten, då vi bor liksom åt fel håll. Å det är då ingen som får mig att lämna sängen vid den tidpunkten. För då sover jag – djupt.
  Undrar bara hur du orkar med att vara vaken under dagarna när du går upp så tidigt. Eller kanske så lägger du dig vid åtta på kvällen. Men det tror jag nog inte;-)

  Svar: Så trevligt att jag kan glädja dig med mina bilder 🙂 Nej jag ligger på helspänn vid den här tidpunkten likaså då norrskenet är på g, då kan jag ställa klockan på varje timme. Det är vissa saker liksom man får offra sig för… Sova ja… jag hade en företagsläkare som sa en intressant detalj en gång: Åke du ska sova när du är trött och äta när du är hungrig! Jag har tagit fasta på det genom livet, jag tror det var runt 1988 🙂 Vet du vad min mormor sa? Sova får du göra då du blir gammal Åke!

 2. Så vackert och vilken underbar start på dagen! Det går nästan att uppleva stillheten och lyckan av att se soluppgången i bilderna.

  Svar: Tack Byblixtra! Jag tycker sådana här upplevelser är magiska. Här var det perfekt med lite moln också, då blir det ännu bättre färger.

 3. Underbara bilder Åke! Jag hade garanterat gjort som du och gått upp! Du bor på en fantastisk plats … är bara liite avundsjuk … men inte på något elakt vis … 🙂

  Svar: Tack Anki! Äntligen får jag någon med mig 🙂

 4. Vilken ynnest att vakna vid denna tid, bara gå ut och få uppleva allt detta magiska.
  Då finns anledning att än mera uppskatta att du bor där du bor.

  Svar: Jo det är härligt! En av anledningar att vi inte ville fara hem efter helgen eftersom det var vår sommarstuga först. Första spadtaget tog jag 1990, efter åren som gott är detta livet på riktigt 🙂 Jag brukar nämna: Var årstid har sin tjusning.

 5. Stort tack Åke för denna arla morgonpromenad. Jag njöt av vartenda steg, även om det var tidigt. Och ingen sur min hos mig som kan vara nog så morgontrött. Naturen tog helt över. Fantastiska bilder från din vackra trakt.

  Härligt Ditte att jag kunde locka med lite morgonbilder 🙂 Ja naturen ska upplevas 😉 Tack Ditte!

 6. Underbara naturbilder, jag bara njuter. Vill gå in i bilderna och stanna ett tag

  Ha en härlig måndag
  Hälsning
  Malin

 7. Kanske skulle man kliva upp tidigt någon morgon för att få se sådana fina saker som du fotat men jag tror inte att jag skulle lyckas fota sådana fina bilder som du gör. Skulle du inte bli yrkesfotograf föresten. Det är sällan man ser så fina bilder. Hoppas du kommer hit till sommaren för här finns det många fina motiv. Hammarstrand har både berg och en fin älv och oj vilja utsikter man kan hitta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *