Ätbart, ja då går jag till trädgårdslandet o kikar, där finns nu bara gräslöken färdig ännu… Jordgubbarna är på G I alla fall 🙂
Därefter tittar jag in i växthuset, två gurkor är skördade här kommer nästa klase som är minigurkor.
Strax intill mognar tomaterna, snart så 🙂
Bonusbild som består av kvällsvarden så här på söndagskvällen, det vart krusbär/rabarberkräm (de hade legat fryst innat tillagning) skördat från gården naturligtvis.
Mjöken på sidan om har jag som alltid 🙂
Se hur andra Fototrissar:
Åh så härligt med ätfärdiga grönsaker.
Jag har precis satt ut ett par rangliga gurkplantor i växthuset.
Tills nu har det varit för kallt. Hoppas värmen håller i sig nu
så kan jag också njuta av tomater och gurkor snart – varma och solmogna…. 🙂
Svar: Jag gjorde grunden själv, dränerade med grus sedan sand därefter isolerade jag utvändigt och drog elektricitet dit. Sedan köpte jag en speciell värmare gjord för växthus. Allt är odlat inne före innan det sattes ut också. 3 veckor har de varit placerat där ute i växthuset.
Oj! mogna tomater och gurkor..här är det evigheter bort.
Fint trissat!
AX
Svar: Tack! Bra grund och dränerat under, sedan drog jag el dit. Så det sitter en speciell värmare för växthus. Ger värme när det behövs och fläktar vid värme, öppningsbara automatiska takluckor. Det är för odlat inne och varit utplacerat sedan nationaldagen.
allt går att äte minst en gång 🙂
Så mycket gott naturen bjuder oss på 🙂 Ibland blir det extra gott när vi får röra till det 😉
Sv: Hamburgaren var från ett av de vanliga ställen – inge kulinariska sensationer, men en hungrig mage fick mat 🙂
Inget smakar väl bättre än egenodlat! Det gäller speciellt tomater, de köpta är ibland alldeles för smaklösa och vattniga!
Ah, lyckliga du som har ett växthus. Det hade jag också en gång i tiden.
Nu har jag försökt odla tomater på balkongen, men de hinner inte mogna innan sommaren är slut. Blommorna som jag sätter ut torkar och vissnar när jag reser bort på semestern…
(I grund och botten är det nog så att jag inte lägger tillräcklig omsorg på dem).
Fina trissbilder.
Gurkorna ser häftiga ut, kul att skörda och äta eget. Vi är inte så hängivna, blir mest lite sallad och sånt bara….
Så gott och så läckert, fint fotat. Du skulle se mina ynkliga tomatplantor som knappt rör sig, kanske pga kalla nätter, vet ej.
Precis de nyttigheter som är tacksamma att odla själv och goda blir de med. Bättre än de köpta.
Jag tackar för försändelsen! Den kommer bra till pass till ”Medans ölen…” på fredag 🙂
Svar: Ha ha väntar med spänning 🙂
Måste vara underbart att ha och äta tomater som smakar som tomater ska smaka. Skillnad på de menlösa som man köper i affären. Inte dåligt att bara behöva gå utomhus för att få bilder till trissen – och fina dessutom!
Däremot förstår jag inte vitsen med att ha mjölken bredvid krämen :-).
Ingrid
Svar: Likadant med gröt också 🙂 Kräm och gröt smakar bäst så. Mjölk kan man ha i glas bredvid och smutta ttill då och då, bara för något år sedan fick jag veta att min mor gör likadant, jag flyttade hemifrån 1977 och jag har inget minne att hon gjorde så… Så det är utan påverkan från henne.
Härliga bilder. Förstår att du är nöjd. Få saker ger väl så bokstavligen god lön för mödan, om man vet hur man ska bära sig åt. Även jag hade ett växthus en gång (med jordvärme) men numera är det en ruin…
http://kasperian2.blogspot.se/
Svar: Så tråkigt… Går det inte att reparera…
Jag kan känna doften av nyodlade solvarma tomater…
Svar: Exakt 🙂