Some image

Glad Tisdag med rökt fisk på Nacka Rökeri & CO

Jag får ihop med råge en glad tisdag också. Eller vi säger så här: Mina dagar börjar fungera bättre och bättre, mot att förut kunnat bara göra en sak om dagen som tex ett plåsterkåks besök sedan har jag varit helt slut. Eller som i fredags på 10 års kalas med 11 personer och två hundar fungerade. Jag har dessutom inte haft mitt 65 års kalas. Det börjar orda upp sig.

Styrka sitter inte bara i fötter, ben och armar. 

Men inte en enda båt var i vattnet i sommar, så det blev inget fiske över huvud taget…

En vän hade för mycket fisk i sin frys som de ville bli av med, vilket de skrev om på Facebook. Jag hämtade fisken på fredagskvällen efter kalaset. På söndagen fick jag hjälp av min kraftige brottargranne att ta fram röken. Fisken lades i saltlake, och mot söndagskvällen var det dags att röka den. 

Att det regnar är något man får stå ut med. Fisken klagar inte på ryggont, den ligger ju i sin saltlake i alla fall.

Ett regnbåges huvud tittar upp. 

Facit hade plockat ut abborrar och regnbågar och lagt dem på grillgallret. Javisst, det var utmärkta bitar.

Lite extra tillbehör skadar aldrig 😉 

Ja, det ser bra ut, tillade Facit vid halvtid.

Inspektion vid ryggfenan… jodå, det verkar vara klart 🙂

Inne åkte Polar-knäcken fram till den nyrökta varma abborren, den smakade verkligen superb!

Regnbågen lades upp på Gene Tunnbröd 🙂

Det var lite kvar av båda sorterna…

Nu hoppar vi till måndag. Facit tillagade en middag på måndagskvällen med pepparrotssås och stekt potatis 🙂 Hur det smakade kan ni säkert gissa! Det var nog bara tur att jag kom ihåg att ta en bild 😉 

 

 

12 svar till “Glad Tisdag med rökt fisk på Nacka Rökeri & CO”

  1. Det gör mig såå glad att läsa hur mycket bättre du mår och att du äntligen orkar göra sånt som du gillar … som att röka fisk t.ex. Härliga bilder som får mig att dregla 🙂

    • Tack Anki! Dagarna börjar kännas meningsfullare på något vis. …nu hade jag velat stolt stå här med fiske bilder och briljera förstås, men man får glädjas åt att P-O:s frys vart full 🙂 En del av fiske är ett sätt att leva och röka är o la la. Det hela smakade kalasbra 🙂

  2. Äntligen så orkar kropp och knopp mer än att bara läka. Vilka festmåltider =)
    Ha en bra tisdag, jag har precis plockat in en hel kundkorg med äpplen från det lilla trädet- får ta mig an den i eftermiddag. Blir bilen till jobbet idag då det regnar.

    • Ja läkningen har tagit mycket kraft ifrån mig, jag börjar se en ljusning inifrån. Jo detta vart liksom pricken över i:et med att röka fisk. Det är två år sedan nu typ. Här kom det sista äpplet in i slutet av förra veckan… o-bra att cykla i regn 😉

  3. Kan bara med stor avund beskåda dina fiskdelikatesser, rökt fisk är man inte bortskämd med precis… det vattnas i munnen kan jag säga!
    Ölsorterna du valt får tummen upp av mig också. Tänk vilket härligt liv att få njuta av naturens goda i alla dess former
    Ha det gött!

    • Tack Christian! Röka fisk och lägga det på en macka direkt är bland det bästa som finns. Har vi mycket fisk och håller på länge dukar vi upp ett bord med bröd, smör med kalla pilsner såklart bredvid 😉

  4. Det bästa med det här inlägget är att läsa att du mår bättre och bättre! Så glad jag är för din del. Så du har kämpat i nästan ett år. Nu är bara de sista 100 metrarna kvar om man säger så.
    Har aldrig ätit rökt abborre. Visste inte ens att man kunde röka abborre. Har egentligen bara ätit rökt sik och böckling. Ja, lax också förstås.
    Härligt med ett eget rökeri:-) Duktigt gjort av er att äta upp rubbet på två dagar:-)

    • Tak BP! Det är med stor glädje jag ser en ljusning i det hela… jag vågar inte ropa hej innan jag kommer över ån. Rökt abborre är minst lika fin som sik. Vi har fyra fina bitar kvar i frysen av regnbåge som kommer att tillagas i långpanna. Facit kokade även abborre till lunch på söndagen. Den här röken har jag haft i över 20 år. Med pepparrot till vart det superbt 😉

Lämna ett svar

Upptäck mer från Nacka 144

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa