Some image

Med -15 grader fick vedspisen jobba på.

Vi kom hem efter julhandlingen, det kändes lite kallt, då tände jag på i vedspisen, så vart det griljering av julskinkan samtidigt. Det gäller att spara på strömmen i dessa tider.

Det piper till i telefonen, grannen Thomas påminner om att det var fem år sedan vi hade en fin tur på den ny frusna Klingerfjärdens is. Fick ihop det till en film också.

Vi hade med oss tomteluvor, det togs lite kort på varandra, det här vart mitt julkort det året.

 

 

 

 

9 svar till “Med -15 grader fick vedspisen jobba på.”

 1. Hahaha! Vilket roligt julkort! Det står sig än idag, så du slipper göra ett nytt;-)
  Men vilket ”knottrigt” is det var för fem år sedan. Ska ni ut i år också? Med sådana hemska temperaturer som minus 15 lär isen ju ha ”satt sig” – antar jag. Här är det minus 10 i skrivande stund.

  PS. Antar att Lillplutten var superlycklig idag när han förhoppningsvis såg Timrås ”lobbmål” mot Malmö. Årets mål, helt klart! Så synd att Timrå ändå torskade. DS.

  • Jo julkortet blev lyckat, tack! Det blev faktiskt några sända från Postens vykort i år med. Jag och skridskor är ett måste. Vi kommer att åka i år också var så säker. Det är inte ofta det redan brukar funka vid denna tid… som i helgen blåste den sönder. Men det hela var rätt kul. Thomas kom bara ned och sa: Nu får du vila från snickrandet, remma på dig rören. Jag hade tagit ledigt 14 dagar före jul för att sy ihop min matsal. Min dröm att sitta där på en julafton skulle gå i uppfyllelse. En gnodde på bra till sena nätter. Jag släppte givetvis allt och åkte med. Hockeytävlingen igår: Jag missade Svenssons mål, ledsnade efter första perioden… åker man 80 mil enkel och inte spelar bättre… då blev jag less. Jag fyllde på vedlådan och prioriterade griljeringen av skinkan istället. Hela familjen ska faktiskt gå till helgen, jag prioriterar hemmets lugna vrå med min fyrbente vän framför TV:n. Lillplutten missar aldrig en match, men ska kolla upp idag hur han tog det.

 2. Nu blev jag riktigt sugen på skridskoåkning men jag har inte tagit fram skridskorna för det har varit snö på isen och nu är det snö igen. Jag ska griljera skinkan idag tänkte jag för Sonen kommer med flyg från Skåne och imorgon bittida vill han nog ha en skinkskiva på morgonmackan. Nu önskar jag dig en riktigt god jul med mycket god mat och trevligt sällskap.

  • Vad trevligt att sonen dyker upp. Det har tinat bra på iden här nu och igår åkte ett gäng förbi på isen. Morgonmacka med skinka är ett måste i dessa tider 🙂 Jag förmodar att du har mycket snö på isen hela vintern… men till våren kanske.

  • Det är skönt med lite extra värme ibland… Om inte annat är spraket rätt härligt att lyssna på.

 3. Många år sen jag åkte skridskor … ser trevligt ut där ute på fjärden!
  Vedspis … ååh vad jag saknar min!
  GOD JUL!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *