Some image

Nu börjar Nacka Fjärden frysa på.

Det kommer gäng på gäng på skridskor och glider förbi. 

Kan inte svara på tjockleken, gissar på att det blivit några cm till i natt då termometern visar -13 nu.

Nu kom dom från alla hålla 🙂

8 svar till “Nu börjar Nacka Fjärden frysa på.”

 1. Vad roligt att komma in på din blogg igen. Jag har försökt i någon vecka nu, men inte kommit in. Står bara att något är fel.
  Ser härligt ut att åka skridskor! Har gjort det så mycket i mitt liv, fast naturligtvis inte här i Wales.
  Trevlig helg!

  • Tack Lena! Men vad mysko att du inte kommit in… den är lite ombyggd, det måste jag kolla upp. Modiga ja. Men som nu ser man isens tjocklek. Dessutom åker man inte ensam som du ser utan i grupp. Skridskorna är långa idag med mycket bärighet och stavar har dom flesta. Isdubbar kring halsen och en ryggsäck med torra kläder. Jag tror också att många åker med en så kallad räddnings overall eller flyt overall. Jag har då min på mig när jag beträder isen vare sig med skridskor eller skoter. Dessutom har alltid någon i gruppen en kastlina. Ett måste är isdubbar förstås. Mitt barn mins jag kom hem en gång när hon gick i skolan och berättade de att dom fått öva just det här med att ta sig upp ur en isvak med hjälp av isdubbar. Det kan ha varit årskurs 6 till sjuan ca. Man ska inte vara på havet om man inte kan vissa grundregler dessutom måste man vara beredd på allt. Och kanske det vikigaste respekt. Se och läsa vart bäckar eller å ar rinner ut även veta vart strömfåror går. På alla mina år på havet har jag varit i två gånger… och jag kan lova dig att det är kallt.

 2. Japp, det verkar ha blivit riktig vinter hos dig, och det på bara några dagar. Tycker att personerna som går ut på isen är riktigt modiga. Jag skulle nog väntat ett bra tag innan jag vågat mig ut. Å du verkar resonera på samma sätt.

  • Jo det gick fort bara det blev minusgrader med isen. Jag var ned och kollade på söndag… då var det ingen is vid land. Man har respekt för isen, du ser dom åker på led dessutom ser man förmodligen genom isen. Långa skridskor med bra bärighet. Och vana för havet. Rutiner för hur du ska ta dig upp som isdubbar runt halsen och stavar är tryggt, ryggsäcken med torra kläder är en viktig funktion. Man har också en kastlina med sig. Om du går in på mina filmer ser du hur jag åker…

 3. Oj det där var länge sen jag gjorde, det är ju knappt vinter nere hos mig längre. Jag brukade åka nere vid Hellasgården i Nackareservatet ( jo vi har ett sånt med det namnet i Stockholm). Fina bilder.

 4. Ser ut som ganska tunn is. Det är ju dåliga isar men här började det väl frysa till ordentligt nu när det varit 25 grader kallt i flera dygn. Coronan börjar öka här så det blir att hålla sig hemma i skogen och se på tv och elda och laga mat. Umgås bara med brorsan hunden och katten. Jag gillar inte januari och februari. Det är hemska månader .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *