Vet inte riktigt vad jag tittar på om jag ska vara ärlig. Men om det är blodpalt med stekt sidfläsk så har jag faktiskt ätit det på ett ”arbetarhak” i Hammarbyhamnen på 1980-talet. Tryckeriet som mitt företag anlitade låg granne med haket, och då passade jag på att äta ”äkta svensk husmanskost”. Älskade den palten kan jag säga.
Restaurangen såväl som hela Hammarbyhamnen gjordes sedan om till Hammarby Sjöstad. Vår bloggkompis Ditte bor där.
Svärmor gjorde blodpalt och det var riktigt gott. Hon späntade tunna skivor av palten och kokade dem i mjölk så att det blev som en stuvning som vi sedan åt tillsammans med stekt fläsk till. Så gott!!
Ha en fin dag!
/Ingrid
Vet inte riktigt vad jag tittar på om jag ska vara ärlig. Men om det är blodpalt med stekt sidfläsk så har jag faktiskt ätit det på ett ”arbetarhak” i Hammarbyhamnen på 1980-talet. Tryckeriet som mitt företag anlitade låg granne med haket, och då passade jag på att äta ”äkta svensk husmanskost”. Älskade den palten kan jag säga.
Restaurangen såväl som hela Hammarbyhamnen gjordes sedan om till Hammarby Sjöstad. Vår bloggkompis Ditte bor där.
Svärmor gjorde blodpalt och det var riktigt gott. Hon späntade tunna skivor av palten och kokade dem i mjölk så att det blev som en stuvning som vi sedan åt tillsammans med stekt fläsk till. Så gott!!
Ha en fin dag!
/Ingrid
Det ser inte fy skam ut…..
Nu provar jag att skriva en kommentar här för den bara försvinner när jag ska svara på inlägget om räven. :-/