Härliga bilder från er våffeldag!
Jag blev utan, helt enkelt för att jag glömde det annars hade jag kunnat gå till Kupan och köpt mig kaffe och en våffla.
Glad måndag!
/Ingrid
Ja det är trevligt att använda redskap som farmor och mormor använde sig av en gång i tiden innan el spisen kom in i hemmen. Detta våffeljärn har en historia: En god vän till mig kom på verkstaden jag jobbade på för 20-25 år sedan och frågade om han fick låna blästern? Klart du får det svarade jag Tord. När han hade blästrat klart det hela sa min vän: Du får detta. Han hade uppmärksammat att jag hade installerat vedspis…. han var försten med och isolerade golvet i stugan en helg när jag byggde den. Kanske var då han förstod när han såg reglingen där spisarna skulle stå kommer jag på nu, vedspisen fanns ju redan i närheten.
Det ser verkligen gott ut och härligt att grädda våfflorna på vedspis.
Jag har ett gammalt våffeljärn som har tre ben som man kan ha över öppen eld men det blir inte använt så ofta, fast våfflor blir det i påsk! Inomhus eller utomhus, har inte bestämt det ännu. 🙂
Är nog mest impad över det gamla, gamla våffeljärnet. Så läckert det såg ut, väl använt också. Hjortronsylt – MUMS!!!
Kul att ni gjorde våfflor ”som man alltid gjort” – bland annat i det gamla våffeljärnet:-)
Jag såg att det inte fanns hjortronsylt i kylskåpet denna morgon, det fixar sig lätt sa min livskamrat 🙂 Hon tillreder bara när det behövs, bär får ligga frysta tills det ska användas, här tillsätts inga konserveringsmedel ska du veta 🙂
Jo det är gott 🙂 Hunden hörde ljudet av visparna och slickade sig om nosen 🙂 Hjortronsylt är en lyx, detta är hemgjord sylt dessutom, inget krimskraft från lokala butiker eller utblalande och konserverade.
Så ska väl en våffla tillagas kan jag tänka, störtmysigt med ett gammalt järn i kombination med en vedspis, bravo.
Här har vi en modernare variant bara, lite trist med det fungerar det också även om det inte är lika mysigt.
Tack Micke! En modern variant duger också, det är snabbare och enklare liksom. Det var bara en kul grej att göra så här i helgen med dottern på besök. Om hon var impad? Betvivlar det 😉
Goa bilder på våfflor med tillbehör.
Tackar, tackar Tony.
Härliga bilder från er våffeldag!
Jag blev utan, helt enkelt för att jag glömde det annars hade jag kunnat gå till Kupan och köpt mig kaffe och en våffla.
Glad måndag!
/Ingrid
Tack Ingrid 🙂
testar
Funkar 🙂
Så underbart att använda sig av gamla redskap å vedspis, måste ju bli minst dubbelt så gott!!!
Ja det är trevligt att använda redskap som farmor och mormor använde sig av en gång i tiden innan el spisen kom in i hemmen. Detta våffeljärn har en historia: En god vän till mig kom på verkstaden jag jobbade på för 20-25 år sedan och frågade om han fick låna blästern? Klart du får det svarade jag Tord. När han hade blästrat klart det hela sa min vän: Du får detta. Han hade uppmärksammat att jag hade installerat vedspis…. han var försten med och isolerade golvet i stugan en helg när jag byggde den. Kanske var då han förstod när han såg reglingen där spisarna skulle stå kommer jag på nu, vedspisen fanns ju redan i närheten.
Det ser verkligen gott ut och härligt att grädda våfflorna på vedspis.
Jag har ett gammalt våffeljärn som har tre ben som man kan ha över öppen eld men det blir inte använt så ofta, fast våfflor blir det i påsk! Inomhus eller utomhus, har inte bestämt det ännu. 🙂
Ja det är lite roligt att laga till så här. Barnen tar med sig minnen för livet. Ta dig tiden 🙂
Är nog mest impad över det gamla, gamla våffeljärnet. Så läckert det såg ut, väl använt också. Hjortronsylt – MUMS!!!
Kul att ni gjorde våfflor ”som man alltid gjort” – bland annat i det gamla våffeljärnet:-)
Jo det är lite trix med hur gjorde farmor och mormor 🙂 Eller tänk om det hade blivit strömavbrott på självaste våffeldagen?
Perfekt! Hade gärna varit här. Minns detta gamla våffeljärn som min mamma också hade. Och även hon ar noga med att det skulle vara hjortron.
Jag såg att det inte fanns hjortronsylt i kylskåpet denna morgon, det fixar sig lätt sa min livskamrat 🙂 Hon tillreder bara när det behövs, bär får ligga frysta tills det ska användas, här tillsätts inga konserveringsmedel ska du veta 🙂
Men du så himla gott! Och vilket lyx för hunden också. Älskar verkligen hjortronsylt men det är ett lyx verkligen
Jo det är gott 🙂 Hunden hörde ljudet av visparna och slickade sig om nosen 🙂 Hjortronsylt är en lyx, detta är hemgjord sylt dessutom, inget krimskraft från lokala butiker eller utblalande och konserverade.
Så ska väl en våffla tillagas kan jag tänka, störtmysigt med ett gammalt järn i kombination med en vedspis, bravo.
Här har vi en modernare variant bara, lite trist med det fungerar det också även om det inte är lika mysigt.
Ha nu en fin kväll Åke.
Tack Micke! En modern variant duger också, det är snabbare och enklare liksom. Det var bara en kul grej att göra så här i helgen med dottern på besök. Om hon var impad? Betvivlar det 😉
Mmmmm vad gott!
Bra teamwork vid spisen!♡
Vilket härligt gammalt våffeljärn…å på vedspisen, underbart ju!