Some image

Skyltsöndag #160

BP:s eminenta SKYLTSÖNDAG har nu kommit till nummer 160 🙂

Jag har tur idag också 🙂

Vi har en egen båtklubb också… ja just på Nacka såklart, Namnet såklart Nacka Båtklubb 🙂

Vid sjösättningsrampen ska man naturligvis inte parkera.

Från en fotoväns bastu. Alla hennes bilars nummerskyltar gick under:

”bakom” knuten ligger Redovisningsbyrån 🙂

I lördags var jag och hjälpte de nya grannarna och rev ut lister i ett hus på deras gård och golvmattor, elkablar och lite bänkar, hann faktiskt gipsa upp vardagsrummet i huset. De hade samlat ihop kompisar så vi var väldigt effektiva. När man river i gamla hus kan man hitta lite roliga saker… Själv lägger/bygger jag in något för min prägel liksom. Tidningspapper var vanligt förr att de satte upp, nu hittade vi den på muren i vardagsrummet som var övertapetserad. Här fanns ett klipp efter en Kerstin Palm, vi Googlade direkt. Kerstin är född 5 februari 1946, är en svensk florettfäktare. Hon deltog i samtliga sju OS mellan åren 1964 och 1988. Så vi tolkar att tidningen är uppsatt 1964 på den borttagna kåpan… dvs. renoverat sist runt 1964-65 då.

Florettfäktaren deltog i nästan alla stora mästerskap under 1960-, 70- och 80-talen. Palm vann junior-VM 1966 och senare även Universiaden 1967. Totalt har hon vunnit 23 individuella SM-guld. Under 2000-talet har Palm gjort comeback i veteranklassen. Hon blev världsmästare 2005, 2007, 2009,[2] 2010 och 2011 samt europamästarinna 2007 och 2010.
Palms sju OS-framträdanden var länge olympiskt rekord bland kvinnor. Via deltagande i sommar-OS 2012 slog kanotisten Josefa Idem det rekordet.

Gif Sundsval, Kuben och Tunadal är grannkommuners idrotslag.

8 svar till “Skyltsöndag #160”

 1. Kerstin Palm… Namnet lät faktiskt bekant för mig. Av nån konstig anledning. Kul att hitta såna gamla tidningar! När vi renoverade i Norrköping 1978 hittade vi också såna gamla guldkorn. Slängde allt… När man är 17 – 18 bast så känns det inte riktigt viktigt, typ. Tyvärr.
  Ha en finfin vecka!

  Svar: Ja man tänkte inte eller uppskattade sånt riktigt…

 2. Alltid kul med gamla tidningar. Jag sparar såna jag tror kommer att
  bli av intresse för mina avkommor.

  Svar: Vad trevligt Ruth 🙂 Det är helt och hållet riktiga skatter för avkommorna.

 3. Vilket härligt skyltbidrag, där tidningsfyndet slår det mesta såklart! Kerstin Palm är ju en legend, och jag som är sportintresserad visste omedelbart vem det var. Vilket underbart fynd och bidrag till Skyltsöndag. Hoppas du sparade tidningssidan (om det nu var möjligt) och ramade in det.

  Vilken toppen skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

  Svar: Jag tror inte det går att få bort den… den sitter närmast muren… möjligtvis om man blötlägger den… men muren är ju så torr… jag hade dålig koll på just den sporten… det var bara hockey och fotboll i en annans huvud vid den tiden… jo roadracing hade börjat och du tennis förstås!!!

 4. Man kan hitta mycket när man renoverar! Spännande läsning i gamla tidningar. Kersitn Palm var ett nytt namn för mej, men så kan jag väldigt lite om florettfäktare! 😉

  Svar: Viste inte heller vad en flotettfäktare var, men var bara så tvungen att googla fram namnet 🙂

 5. Tänk vilka spännande historier gamla väggar kan berätta! Jag har aldrig renoverat ett hus eller ens varit i närheten….måste ha missat massor!

 6. Tänk så härliga rivningsfynd man kan göra. Kerstin Palm kommer jag mycket väl ihåg. Fäktning har aldrig tillhört mina favoritsporter, men som allmänt idrottsintresserad så kommer jag så klart ihåg en legendarisk idrottare ändå.

  Svar: En annan hade bara fotboll, ishockey, roadracing som idrottskunskaper liksom… då.

 7. Gamla nyheter var en ny variant, men onekligen spännande… 🙂

  Svar: Jo vi var tre kilar som stod där son fåntrattar och inte viste något… 68:as OS minns man lite ifrån… så det var bara att googla serru…

 8. Kerstin Palm minns jag, kul att hitta hennes tidiga karriär på det där sättet. Påminner mig om när jag på keramiken skulle ta ett tidningspapper att lägga under mina alster och artikeln handlade om när Kenta Nilsson började i Djurgården – det var också länge sedan!

  Svar: Åhh Kenta!!! Han är en stor favorit 🙂 Kul med kända på tidningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *