Some image

Skyltsöndag #323

Mitt bidrag till BP:s Skyltsöndag åker man 27-28 mil på en fredagsutflykt klart man förevigar lite skyltar.

Hembygdsgård i Liden på Vätta berget.

Hjulångaren som trafikerade längs Indalsälven. Båtens namn: Indalen.

Fakta om hjulångaren i montern.

Från skidbacken på Vätta berget

 

 

 

Lyxig blomlåda på serveringen vid Thailändska Paviljongen.

Klart man tar en sådan öl till Thai mat.

 

 

 

Nästa stopp vart Döda Fallet. En mycket historisk plats.

 

 

 

 

Nu väntar jag bara in Vickan hit. Calles namn stod längst ned…

 

Så här såg Ragunda sjön ut en gång i tiden… (innan den tömdes) 

Ni som inte vill gå runt i Vild Hussens skapelse, kan sitta och ta ett glas eller två 🙂 

 

Inte så stort…

Undra vart man går in…

Nu åker vi in i Kälarne.

En fin badplats som blev ett stopp.

 

Admin hälsar glatt.

Nu blev det brus uti Måsjöforsen 🙂

 

Ja vad gör man inte för fotokonsten.

På hemvägen fick klart detta undersökas… 

Jodå det kom ett rör med källvatten 🙂

Klart snyggaste skylten på hela resan.

Vill följa hela resan i bilder Klicka då här.

26 svar till “Skyltsöndag #323”

  • Tack Janne! Jo utflykten blev lyckad för alla. Många stopp för hunden som fick nosa in många nya lukter. Det enda hon inte gillade var att gå på bryggan i Kälarne, detta är ingen sjöhund som min andra var.

  • Tack Lillasyster! Ja det mesta går att plantera i, men jag vill inte ens tänka på prislappen på 8 flaskor i denna trälåda. Dessutom stod de tre lådor där.

 1. Jösses så många skyltar du har hittat, många roliga och många informativa! Vi tackar för det! Klart man ska dricka en SINGHA när man äter thaimat, det gjorde jag i veckan när vi var på Thaiboat i stan!
  Den sista bilden med mjölkpallen var jättefin!
  Ha en fin söndagkväll!

  • Tack så mycket Susjos! Så trevligt att du också drack SINGHA, då vet du ju vad som gäller. Jag stod länge och beundrade mjölkpallen ska du veta.

 2. En imponerande skyltsöndag och en imponerande sträcka som ni kört runt men vad gör man inte för att samla skyltar. 😉 😀
  Det kan vara vanskligt att flytta vattendrag.

  Läste ditt tidigare inlägg om resan och kan bara hålla med om vindkraftverken och kraftledningarna. Läste om att det finns 30 vindkraftsverk på Sjiskafjället i Gällivare som påverkar rennäringen. Renar och annat vilt försvinner från sina betesmarker på grund av oljudet från vindkraftverken. Inte ens turisterna vill se eller höra dem.

  • Tack Byblixtra! Klart man åker en sväng;) Jag är ju norrlänning så sträckor är inget hinder. Jag älskar att köra bil. Och tänk så mycket vackert man får se. Jag hade inte velat vara på vid älvens strandkant den sommaren… mycket förändrades även deltat ute vid kusten. Jag vill lugnt påstå att vindkraftverk är en miljöförstöring. Tänk alla maskiner som byggde vägarna ute i skogen, tänk alla grusbilar som fraktade gruset till vägarna och maskinerna som lade ut det. Alla betongbilar som fraktade dit betongen bara och slutligen alla långa fordon som fraktade alla kroppar och propellrar samt allt innehåll, dessutom alla stora kranbilar som lyft upp det hela. Varje kranbil ligger också nedpackat på en massa lastbilar. Nu till en sak till jag kommer på: Båtarna som fraktar hit allt också via bottenviken… Snacka om att förstöra moder natur. Renarna tillsammans med alla andra djur far mycket illa. Vem vill åka på semester och höra propellrar vina? Nu har du observerat en plats i Gällivare och 30 vindkraftverk… hur många fler har vi totalt…

 3. Vilken tur att jag läste gårdagens inlägg – för att hänga med idag alltså;-)
  Tror det var din längsta Skyltsöndag och den mest varierade. Tackar verkligen för den utflykten. Den var suverän.
  Hade ju aldrig tänkt mig en Thailandtempel med munkar i norra Sverige. Åsså lärde jag mig nåt nytt – trodde alltid att Singha var en indisk öl, men lärde mig nu att det bryggs i Thailand.
  Älskar bland annat väggmålningar på brofästena. Läckert! Nåt man ser mera ofta utomlands, men mera sällan i Sverige.
  Toaskyltarna är så gulliga. Å du har rätt sista skylten är den finaste:-)

  Tusen tack för länken och en helt suverän Skyltsöndag:-)

  • Tack BP det är ordning på dig, så kul att du hängde med sedan dagen före. Jo du vet det händer massor av grejor och finns saker norr om Dalälven också 😉 Sedan en liten, liten detalj. Jag bor mitt i Sverige, du kommer väl ihåg då jag besökte Sveriges mittpunkt? Var ju med på Skyltsöndag förstås. Ligger rakt in i landet från mig typ 10 mil bara. Du vet att om du kommer på besök någon gång ska jag hålla dig sysselsatt, jag kan inte lova dig att få träffa munkar från Thailand kanske… men vandra i ett kungatempel kan jag lova. Ja vid mjölkpallen blev det en handbromsvändning 🙂 Men mina resekamrater är vana.

 4. Jag är helt ställd! En sån IMPONERANDE skyltsöndag! Jag som inte längre dricker öl knappt, kan tänka mig en Singha, det har jag smakat på plats!
  Men herregud, så himla stort tack för denna skörden!

  • Tack Geddfish! Jag kunde bara inte utesluta någon skylt liksom… skyltarna hängde ju på liksom hela resan runt på utflykten.

 5. Stort tack för denna norrländska runda. Så roligt att hänga med på turen och se de fina skyltarna. Du har verkligen lyckats.
  Till thaimaten hade jag nog helst beställt en ”Chang”. Gillar den bättre.

  • Tack Ditte! Ja du vet ju hur mycket skyltar det finns. Nu vart det kanske lite för många… men att bara spara dem i en skyltbank där de glöms bort. Nu fick alla vara med 🙂 Chang är fin den med, men vet inte om den fans just där. Jag gillar i alla fall att ta seden dit man kommer.

 6. Men kära Åke, nu slår du oss alla andra skyltare på fingarna så det visslar om det! Inte nog med att det är största antalet skyltar som ingått i ett enda inlägg (vad jag vet) dessutom är de superintressanta. Nu är ju jag taggad att åka dit och se själv! Vilken fin utflykt!

  • Tack Paula! Det var inte meningen att slå er andra liksom. Jag fotade på som vanligt och skyltar kom ju av bara farten, skyltar ger dessutom mycket information. Jag tänkte att alla får vara med. Lägga dem i en skyltbank känns så meningslöst. Utflykten vart riktigt lyckad förutom att loppisarna hittades inte… och det var lika bra för annars hade resan blivit kortare. Nästa gång ska jag vandra hela Döda Fallet.

  • Tack Klimakteriehäxan! Undra vilken bild du menar… min header rullar på 10 st bilder… De ingår i min samling de bästa jag fångat… Om du står där så kan du trycka på uppdatera så växlar bildarna runt.

 7. Vilken fenomenal skyltning du bjuder på!
  Här är det mycket som känns gen – Thailändska paviljongen, Döda fallet och allt däromkring besökte vi med husbilen för några år sedan 🙂 Kul att bli påmind!
  Tack för den fina resan! Åke!

 8. Vilken härlig utflykt som var helt fullproppad med skyltar! Perfekt ju 🙂
  Sen kan det ha varit det minstaste lilla museum jag någonsin sett 😀

  Ha det fortsatt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *