Some image

Skyltsöndag #435

Skyltsöndag nummer fyra hundra trettio fem rullar in.

BP som vanligt efterlyser skyltar.

Humöret på bott, men jag vässar tangenter, paddor och lap tops och ser vad jag får fram… säkert den tråkigaste jag åstadkommit.

Blues Berra står verkligen för detta 🙂 

Rider, Liten Plutt rundar skorna och svänger in med fast blick.

Ett hak i Umeå trakten nämligen i Olofsfors.

Ett besök på Docksta Sko AB.

När Micke & jag hade käkat ”lite” burgare… fick vi axla denna tröja. 

Det vart en sån här söndag då jag dammande av mina tröjor, minne från Globen med Mark Knopfler.

Sundsvalls brottningsklubb firade 100 år, stora stjärnor genom åren som Pelle Svensson och Frank Anderson, längst till höger grannen Anders Pettersson.

Min barndomsidol 🙂 Köpt på plats förtåss. 

67, 67 vart tog du vägen nu…

Underskatta inte 🙂

Det här året fick jag vallfärda till Leksand för att få tag i denna tröja 🙂 

Nu till en annan favorit jag ville likna då jag åkte hoj, The Doctor nr 46.

Vallentino Rossi  min förebild.  Klart jag åkte likadan cykel 🙂 

Icke att förglömma denna fina fotsbollspelare, Parma, Milan, Everton, Charlton Manchester United bara för att nämna några klubbar… 

Nu till min stora, nämligen Billy 🙂 

14 svar till “Skyltsöndag #435”

 1. Att humöret är i botten, det går inte att se när jag kollar in din skyltsöndag. Bra jobbat som vanligt. Hoppas nu att humöret vänder uppåt igen =)
  Styrkekram!

  • Tack LillaSyster! Man får lov att snäppa upp sig då Skyltsöndag kommer på tal. Gräva med sig är inte min melodi men denna fadäs räknas in i gruppen bottennapp. Bugar för styrkekramen 🙂

 2. Jag håller med LillaSyster om att det inte märks att humöret är i botten. Ett sånt härligt t-shirts tema. 🙂
  Kul inledande text på kompisens t-shirt.
  Hur många burgare åt ni för att få en t-shirt?
  Hoppas att du snart känner bättre.

 3. Du kanske ha lyft humöret efter att du grävt i arkivet och lagt upp en så här fin Skyltsöndag. En skyltvandring över flera decennier, och en väldigt lyckad sådan. Tusen tack för den och länken:-)
  Valentino Rossi var även min och min mans absoluta favo. Den killen hade allt, och var inte ”bara” en duktig motorcyklist. Har tappat lite kontakten där, men jag tror att han kastade in handduken efter förra årets MotoGP-säsong.

  Bruce Springsteen – även han var vår favo. Såg honom två gånger på Stockholms Stadion under 1980-talet.
  Sedan är jag helt otroligt imponerad över din rubrikbild. Hur f*n bar du dig åt? Ett helt fantastiskt fotomontage. Blir så glad när jag tittar på det.

  Så japp, du borde vara betydligt gladare efter allt du åstadkommit denna Skyltsöndag:-)

  • Tack BP! Jo jag lyfte humöret lite då… jag hade några tröjor på g, men utökade det genom att kolla i tröjlådan och plockade upp några till. I ärlighetens namn sökte jag Billy men fann några fler som platsade. Tre sjukhusbesök denna vecka sätter krokben liksom före. Undrar om inte Vallentino satte sig i en racerbil och flög fram… har dock inte följt honom i dess färd. Vet också att han bytte mc märke… svarar som dig, tappat kontakten. Rubrikbilden: Jo jag har snott din header, beskurit om den och fått tag i ett program med tusentals skyltar färdiga där man lägger in och klipper och klistrar typ. Lite puligt men vissa blir bra så de får godkänt av Admin 😉 Det är Janne Bloggare som inspirerat mig. Min far var utbildad dekoratör så jag har inte vara kameror i blodet. Jag var i tidig ålder med honom för att lackera en skylt. Cyklar, mopeder hade jag byggt sedan 8 års ålder och de skulle ju också ha nyans. Jag lade en röd färg på en stor platta som han sedan textade just Plattan på. Det var till en skivaffär där i Timrå på tidigt 70 tal, jag kan ha varit typ 13 år. Min far var oerhört duktig tecknare och suverän på att texta. Jag får kanske tillfälle att visa upp lite bara det lider… och det var med äkta bläck han var ofta anlitat av en bokhandel på orten. Även affärers annonsblad stod han bakom, jag har några x kvar faktiskt. Kan passa i skyltsöndag föresten ja.

 4. SÅ fina och glada skyltbilder på T-shirtar, ja du milde. Fäste mig lite särskilt vid den tröjan med Frank Andersson på. Jag har träffat honom IRL, han var från Trollhättan och jag bodde och jobbade där då. Så tragiskt som det blev med honom.
  Första bilden med BPs blogghemsbild var ju hur super som helst! Wow!
  Hoppas du mår lite bättre. Vi har våra törnar i livet.

 5. Vad gäller humöret är det ju inte alltid en visar det som en känner.
  Så många snygga, roliga och kluriga skyltar. Piggade verkligen upp mig.
  Startskylten med BP är suverän.
  Sport, musik, och Lill Plutten i skön blandning. Och vad gäller musiken så gäller mycket här även för mig.
  Önskar att du snart ska bli piggare.
  Ha det så bra du kan.

 6. Wow vilket inlägg med alla dessa coola tröjor, och lilla plutten på sin mc! Första skylten med fotomontaget från BP:s blogg är ju underbar, såklart gillade hon det mycket!
  Ha en fin start på veckan!

 7. Hej å hå.. Det gick galant att få till din skyltsöndag ändå, du fick inspiration till slut! Jag passade på att göra klar min dagen innan då jag hittade mina bilder och motiven, tänkte lika så bra när jag ändå hade det färskt!

  Yamaha R1 har jag åkt ex antal gånger och det är en härlig litet kraftpaket! Förstår att du gillade den hojen! Hade min tid med hoj i yngre dagar och efter det så åkte jag mestadels med andra, även att jag körde en hel del men ingen egen efter försäljningen av den jag hade.

  Vad et gäller Lundell, Springsteen och Jerry Lee Lewis är en skara med världsartister på hög nivå! Billy Idol lyssnade man ofta på under 80/90 talet när han har som störst.. Numera är det sällan man hör något om honom.. Vet han flyttade till L.A och blev tvungen googla honom, dt visade sig att han är aktiv fortfarande, även att han inte är lika sång stark som förr 😉

  Då det gäller brottare som Frank Andersson och Pelle Svensson mfl så var dom bra stora på sin tid.. Pelle som är Advokat och bor i Njurunda där jag är uppväxt och inte långt ifrån där jag bodde. Men tillika så köpte jag en hundvalp utav dom när deras Schäfer hona fick söta valpar. Men även så byggde de upp en hel Häst by med hus och tillhörande stall som är populärt.

  Härlig utmaning för en RIDER! lill Plutten kämpar på med sin slalom körning! (Bra övning för balansen – Detta moment gör man varje vår för alla som åker Hoj ”Avrostningen”) <3

  Ja vad säger man om din egna skylt med Laptop, Ipad och reklamblad – Super bra gjort!! Verkligen passande för denna utmaning hos BP! Denna bör ha gjort BP`s dag till en 100 poängare! <3

  Önskar dig en trevlig vecka!

 8. Vilken bra ide det var att plocka fram tröjor med text på. Sådana har jag nog också i något skåp så kanske någon dag när jag har lust kan jag ta fram och fota och vara med i skyltsöndagsgrejen

 9. En härlig skyltning Åke! Lasse och jag var till Rockslottet i Finspång och lyssnade på Ulf Lundell … du påminde mig om ett kul minne från då!
  Önskar dig en bra vecka!

 10. WOW vilken fantastisk samling av tröjor, där ligger jag sannerligen i lä…..vad kul att bevara sådant som väcker gamla goa minnen!
  Inte visste jag att Billy Idol var din idol, trodde mer på Uffe …..

  Önskar dig god rehabilitering å en fin vecka!

 11. Det du inte har i gömmorna är inte värt att ha! Jösses, det simplaste inlägget, jojo, skyltfoder är inte någon bristvara hos dig. Dina efterlevande får nog ställa i ordning ett Åke-museum om hundra år! Om du begripit att vika ner dig till dess. vilka tröjor gillar jag bäst då undrar du säkert, jo det ska jag säga dig:Nääää jag kan inte välja!
  Ryck upp dig gubbe, hoppas du snart mår prima igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *