Some image

Slefie 10

Klimakteriehäxan ställer 12 frågor som vi ska svara på. Man får helst inte använda Google. Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar. Tillägg inom parentes är tillåtna. Glöm inte att lägga in länken till ditt bidrag i Klimakteriehäxans kommentar.

1. Civilstånd: Sambo (tidigare gift men en kompis till mig förklarade en gång så här: Blomman! För vissa slutar det lyckligt för och för vissa andra med giftemål)

2. Utsikt: Orm Vråk.

3. Från fruktdisken: Kastanj.

4. Bra att ha: Jacka (speciellt under vintern)

5. Underhållning: Janne Schaffer. (Jag glömmer aldrig då han uppträde på våran skola i Aulan året 1973, snart 50 år sedan)

6. Stilfullt på kroppen: Rock. (jag har två stycken långa en beige och en i svart skinn)

7. Drömyrke: Kustbevakare. (Nu ska ni höra ngt roligt: Precis när jag skriver ned detta yrke på min utskrift i tisdags från sjuksängen piper det till, jo min vän Helena från Kustbevakningen skickar en bild, jag vill inte nämna vart hon var just då, mer än till havs förstås, med motsol och is. Då längtar man ännu mer…)

8. Äter för sällan: Efterrätt (skulle kunna äta chokladpudding med vispgrädde minst tre dagar i veckan.

9. Bra bok: Tom Petty (eller allt som har med T Petty att göra)

10. Hund: Yorkshire Terrier (min lilla fina kära Tuss var en med 75% inslag av Yorkshire. Rapp, finurlig och spårade bra)

11. Guilty Pleasure (alltså något man gillar trots att man vet att man inte borde, håll med om att det engelska uttrycket är bra och precist!) : Rök (ja ta bara som två takts rök som luktar förbränning på hög nivå tex från en skoter. Men man ska köra på rätt slags olja)

12. Sällskapsspel : Kortspel (det med 52 st kort där hjärter, spader klöver och ruter ingår, min favorit är Chicago)

Ni som har följt mig ett tag eller som inte kommer ihåg en tidig morgon när jag fick ett SMS: Det pep till i telefonen från Helena)

5 svar till “Slefie 10”

 1. Hej Åke!
  Jag hoppas att du känner dig bättre nu.
  Om du har tid och lust, så kika in på min blogg…tror att du hittar något där som kanske kan tilltala dig? 🙂

 2. Vilken fin selfie du har knåpat ihop och det trots att du fortfarande verkar vara sjuk. Härligt med Helena som får dig på bättre humör:-)
  Är ju hundrädd, men jag har två kompisar med Yorkshire terrier och dessa hundar är verkligen alerta och himla roliga, inte minst när man tittar på dom.
  Efterrätt – där svarade vi lika, fast av olika anledningar.
  Å kastanjer i ugnen – MUMS!

 3. Nu skrev jag precis en lååååång kommentar som försvann i cyberrymden. Gör ett nytt försök. Om inte den kommentaren heller publiceras får du kolla i din skräppost.
  Härligt med en kompis till sjöss som får dig på bättre humör:-)
  Har två kompisar som har Yorkshire terrier. Trots att jag är hundrädd så älskar jag dessa livliga små varelser som dessutom är roliga att titta på.
  Vi valde efterrät båda två, men av helt skilda anledningar;-)
  Det verkar som om du fortfarande är konvalescent. Hoppas verkligen att du kryar på dig snabbt nu. Du har ju hållit på ett tag nu. Många varma styrkekramar:-)

 4. Roligt att läsa dina svar och man får ju tänka till lite för att gå i mål.
  Givetvis följde jag länken och läste om kompisen på Kustbevakningen. Häftigt!
  Jag ser ju då och då deras fartyg här i kanalen.
  Hoppas att du mår bättre och bättre dag för dag.
  Ibland når inte kommentarerna fram på Firefox men på Safari.

 5. Hej igen Åke, så kul att kolla in din selfie! Det är nog tur att du inte får chokladpudding med vispgrädde alltför ofta, det är inte vad man menar med hälsokost …
  Jag kan fatta att livet till sjöss bjuder på både det ena och det andra – fina foton dessutom!
  Krya på dig nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *