Some image

Så här i Surströmmingstider.

Surströmming tillverkar man inte bara till höger och vänster. Janne Söderström kör farsans sitt recept från 1954. Love Melander har satt ihop en film hur det går till. 

Dessutom önskar jag er alla en fortsatt trevlig fredag 🙂 

4 svar till “Så här i Surströmmingstider.”

  1. Kul att få se tillverkningen av denna delikatess, hade nästan varit lite roligt att sommarjobba där några veckor och lära sig något nytt.
    Tillönskar dig en fin fredagseftermiddag nu Åke.

  2. Trevlig Fredag och Helg!
    Strömming har jag aldrig gillat, inte i ngn form, och allra minst surströmming. Den skulle jag absolut inte äta. Fick en burk en gång av min ena bror. Den använde vi för att bli av med sorkarna som invaderat vår tomt – och hör å häpna, de försvann då vi påtat ner surströmmingen i flera år o hällde spadet i flera till Bästa sättet att få bort sorkarna – hade prövat en massa olika sätt innan, utan resultat

  3. Efter ditt och Susjos inlägg igår har jag nu också ”bunkrat” med surströmming. Min lokala ICA hade tagit in rejäla mängdes med hela strömmingar, så jag hade inte behövt klicka hem en burk också. Men surströmming håller dig ju. Den är ju rutten, och mera rutten kan den ju knappast bli;-)

Lämna ett svar

Upptäck mer från Nacka 144

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa