Some image

Hoppa på Tåget – Utanför din dörr nu.

Lokföraren lovade redovisning av antal rätt ni har på varandras destinations ord. Måste få skjuta på det igen till nästa tillfälle. Däremot kommer jag att redovisa dom berättelser jag fastnat för. Lokföraren har gått igenom alla er minst tre gånger. Ja alla som deltagit på tävlingen. 

Till dagens uppgift. Utanför din dörr nu. 

Nu tog jag min bild igår klockan 07:26 och detta skrivs nu 04:00 natten till idag, det blir lika blått idag. Annars hade jag bytt bild såklart. Nu går solen upp 04:15.

En bild säger mer än 1000 ord (sägs det) Jag ser till min granne, jag kan peka på saker jag byggt där som lagt tak på hans garage och rest takstolar typ 1988, lagt tak på hans stora hus, satt in fönster i hans hus, flyttat dit gäststugan (delade den i två delar) typ 3 mil fraktades den, gjort plintar till altanen, monterat in hans fönster, isolerat vinden mm mm och ser nästa två grannar en till bit bort, jag ser en stenmur jag kämpat med sedan 1990, jag ser en bod jag byggt, planterat äppelträd, planterat plommonträd, låda med smultron, två bänkar, blå himmel, syrener, Facits grönsaksland osv osv.

Nu vill jag se utanför Er dörr 🙂

En länkning till resenärer som brukar eller har klivit på, eller kanske ska.

Alla är välkommen att stiga ombord. Ryck i någon fler och locka med 🙂 

Carita 

Stefan 

Znogge

Nalta Norrland

 Angelgirl

Äventyret Framtiden

En Vanlig Man

BP

En Jordemors liv och lustar

LillaSyster 

Professordeutsch

 Paula 

Livet Efter 80

Anki 

Hannas Kryp In.  

Mammselen 

Lollo

Tony

Nu kommer ni bakom Destinations orden:

Jag tackar Er alla 6 stycken med varm hand för att ni ställt upp för en lokförare som staplade fram med kryckor eller rullade så ”glatt” i sin rullstol, vi startade med ordet Snö (Carita) den 10 februari och tar en picknick den 27 april, ja hemma hos Paula 🙂 

Uppmanade er att kämpa väl och det gjorde ni med bravur 🙂 

 

Carita: Is

Carita: Snö

Christian: Barn

Christian: Stolthet

Karin: Maskot

Karin: Ingen rök utan eld

Lilla Syster: blommor

Lilla Syster: husdjur. 

Paula AUTOMAT

Paula PICKNICK

Åsa D: Spegling

Åsa D: Din egen skugga

Så här såg det ut: 

 

Februari

                                       

10 februari    Snö

17 februari    Maskot

24 februari    Is

Mars

02 mars         Din egen skugga

09 mars         Stolthet

16 mars         Automat

23 mars         Spegling

30 mars         Ingen rök utan eld

April

06 april           Barn

13 april           Blommor

20 april           Husdjur

27 april           Picknick

 

I tidigt skede skrev jag, sökte jag den som jag anser fått till den klurigaste/relevantaste/genomtänkta bilden efter serien kommer jag att dela ut ett tröstpris. Texten till kan givetvis ha betydelse. Dommarens beslut gäller. Jag hade mycket svårt att bara välja ut ett, det fick bli 2 st.  

Nu kommer svaret/motiveringen här. Följande kommer att få varsin Triss Lott.

1: Äventyret Framtiden beskrev (Is) sitt isfiske under många år, hon lade upp en bild på platsen och detaljerade fångsten. Jag har fiskat sedan barnsben, lagt nät i över 60 år. Vet vilket slit detta är och inte bara glans och glamour.  

Is. (igen)

2: Din egen skugga (fångade lång skugga) går en Triss Lott till Christian, en gripande story om hur hans skugga förföljt honom i hela livet.

Din Egen Skugga. (igen)

Extra pris: LillaSysters plockande av vårblommor med bild och hur hon fördelade dem mellan flera personer som mamma, farmor, mormor, grannar, sin lågstadiefröken men inte magister Evert 🙂 

Typisk Vårblomman För Dig. (igen)

 

Förbered er på fler avgångar, nästa blir:

Nattlampa. 18 maj

Retro. 25 maj

Fiska. 1 juni.

Flagga 8 juni

Fotboll. 15 juni

Vad händer dagens datum, sill nubbe eller vadå? 22 juni.

Båt. 29 juni (den som visar upp en båt bild från en kanal/sluss delar jag ut en trisslott till, men den ska vara tagen i närtid)

 

Kyrkorgel. 6 juli

Vattenkonst. 13 juli

Grotta. 20 juli

Moln 27 juli (detalj om vad ser ni i moln)

Veternabil. 3 augusti.

Ett annorlunda konstverk. (inte tavla) 10 augusti.

Kapell. 17 augusti.

Tårta med vilka har fyllt år i veckan tro? 24 augusti. Rätt motivering, trisslotter i potten. 

Natthimmel med fenomen. 31 augusti.

 

Lokföraren önskar Er alla en fortsatt trevlig lördag.

24 svar till “Hoppa på Tåget – Utanför din dörr nu.”

 1. Det gläder mig att se att du nu har snöfritt! Klarblå himmel betyder en extra bra dag, just nu är det gott om moln här- men det reder kanske upp sig fram på förmiddagen. Jag har fått i mig lite kaffe så nu ska ta på träningskläderna och ge mig ut på en långpromenad och lyssna till fågelsång innan jag sätter igång med dagens planteringsprojekt.
  Ta den tid du behöver, jag är säker på att alla vill att du tänker på dig själv i första hand och läker ihop . Kul att du gillade min vitsippeberättelse. Ha en härlig lördag!

  • Tack LillaSyster! Det ligger lite snöhögar i dikena men det försvinner nog till veckan. Og fågelsång och långpromenad nu blev jag avis på riktigt 🙂 Jodå jag ska ta det lugnt… idag kommer en kompis hem och byter till sommardäck på BMW:n. Jag ska bara peka 🙂 Din vitsippeberättelse kunde jag inte undgå när jag ändå hade Triss börsen öppen 😉

  • Jo det är ingen enkel uppgift att både driva tävling och köra tåg vettu 🙂 Men ni alla är så trevligt att åka omkring med när ni drar den ena storyn efter den andra och sprider glädje för alla 🙂

 2. God förmiddag Janne kompis! Du kämpar på bra, du behövs i ditt arbete. Jag såg du både jobbade i torsdags också.

 3. Solig lördag med blå himmel gör mig glad.
  Idag Hoppar jag på tåget och visar upp ett färglöst Norrland.
  /åsa

  • Jo det är så man dras med och blir glad, nu var det minus ett i natt men +13 nu är inte fy skam 🙂 Trevligt att du är med på tåget 🙂

 4. Vilket jobb du har lagt ned. Man måste nog vara väldigt strukturerad att hålla reda på både deltagarne, texter, bilder och de som föreslagit ord. Och du får all min beundran, speciellt då du ju faktiskt varit handikappad under hel tiden som temat pågick.
  Stort ELOGE till dig:-
  Härligt att se att det även är blått utanför din dörr och att snön verkar gömma sig någon annanstans än hos dig.
  Jättekul att du fortsätter med temat:-) Här ligger mitt bidrag i dag.
  https://bp-computerart.blogspot.com/2024/05/hoppa-pa-taget-utanfor-min-dorr-nu.html

  • Jo men det blev lite knas då jag måste vara borta ibland på Plåsterkåken. jag ligger ju inte inne för skojs skull precis…

 5. Härlig bild med att snön är borta på gården.. 🙂

  Kul att du har det du gör med Hoppa på tåget och dess bästa berättelser mm.. Kul för de som vinner!
  Stort Grattis till alla vinnare! 🙂

  Mitt bidrag kom upp under eftermiddagen.. men missade skriva in här hos Åke!

  http://www.angelgirl.burken.nu

  Ha en fortsatt härlig helg och missa inte Norrskenet ikväll – Hela landet och långt ner so Litauen mm kan man se detta.. Ut och titta ikväll ni som bor i söder som har mörka kvällar/nätter!!

  • Tack Åsa! Jo nu kommer nog sommaren till veckan 🙂 Jo det är en del att gå igenom. Jag var ute i luften igår i stort sett hela dagen så jag var rätt slut, slocknade tidigt.

 6. Ytterligare en sen påstigning. Har ”stor familj” nu, och inte många minuter lediga till bloggskrivande. Men tåget missar jag inte.
  Bra jobbat med ”hoppa på tåget”.
  Grattis till alla vinnare!

 7. Din granne kan du vinka till när ni ses på varsin trappa! Och ni är goda vänner förstår jag av din text! Annorlunda färgton på huset, långt ifrån faluröd! Och blå himmel i kulissen, finemang!
  Jag har blickat ut genom balkongdörren

  • Japp vi kan ropa tillvarandra ibland också. Ja man håller ihop så här på landet och håller koll liksom. Det var främmande personer på hans gård en gång som betedde sig mysko, då tog jag slagträet och gick över… jag vet att han skulle göra lika för mig. Nu var det personer som skulle köpa ngt av honom och de hade kommit för tidigt, men har man släpvagn och en stor skåpbil blir det lite mystiskt så här ute på vinschen.

 8. Jag tittar äntligen in här hos dig…och snart även hos de andra…härligt att vara tillbaka igen. Du har varit en superduper hjälte i mina ögon Åke, med tanke på allt du har gått igenom så har du ändå lyckats hålla i resorna längs spåret, fått till det på bästa sätt. Tack för IS-grattiset, trisslotten. Ta den tid du behöver för att få till det du har planerat, vi finns ju här och väntar…
  Jag återkommer i alla andra inlägg du har skrivit senare under dagen!
  Ha en fin söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *