Some image

Skyltsöndag #406

Välkommen till BP:s Skyltsöndag

Idag ska jag ta med er till en ort strax utanför Sundsvall, Selånger heter platsen, inte bara känt för sitt starka Bandylag en gång i tiden, de var i absolut högsta serien. Selångersån rinner igenom här liksom i Sundvall stad och ut i havet. Ni som åkt när E:4 an gick igenom city har åkt över den på en bro. Paddlar ni 5 km uppströms kommer ni hit.

Vi skulle klippa den fyrbenta vännen här i byn, så jag följde med. Jag var ju ändå sjukskriven och S:t Olofsgården hade lockat mig länge.

Har vart det nu lunch medans klippningen pågick. En mycket god kålpudding smockade jag i mig..

Här startar nämligen vandringsleden till Norge.

Gamla byggnader gestaltade platsen.

 

Jodå det är en bit till Trondheim. Hela sträckan är utsatt, se mot slutet hur jag provat den med att klicka gärna in där på länkarna.

En gammal Kyrkoruin finns här, saknar uppgifter om den och snötäcket satte stopp för att komma närmare. 

Fina grindar omger kyrkogården.

 

Första skylten på vandringen, var bara 567,4 km kvar nu 🙂 

Leden går förbi den nya kyrkan.

Nu kommer jag på att jag filmat ett bröllop här året 1977, jag hade inte ens körkort. Brudgummens far Sven fick hämta mig och assistera ljustekniker. Sven var även en arbetskamrat till mig. Vi vart tidiga fotokamrater, han köpte tom av mig filmkameran året efter. 

Första gången jag gick utefter leden i Loböle.

Andra gången jag gick på leden vid Hållbergsgrottan.

20 svar till “Skyltsöndag #406”

 1. Fina skyltar. Och en god kålpudding sitter ju aldrig fel. Vilken bra dag =)
  Ha nu en fin söndag, här skiner solen fast jag har bänkat mig för skidskytte nu efter min promenad.

  • Tack LillaSyster! Här glömdes tiden bort vis skidskyttet, vi var ute hos mågen och dottern med övernattning, vi tog en promenad i solen, kom in vid när det var 5 min kvar.

 2. Så kul och proffsigt med rubrikbilden:-) Mäktigt att se sin header på en hel vägg eller som förra veckan på en stor display:-)
  Visste kände jag igen Selånger – den gamla anrika bandyklubben alltså, inte vandringsleden. Gillar din skyltning skarpt. Bilden av St Annastugan med hundplatserna till vänster är en höjdare:-) Även kyrkoruinen och den nya kyrkan med guldkorset på kyrktornet var riktigt fina.
  Du har ju inte så värst många år kvar till pensioneringen, så ett av projekten kan ju vara att avverka olika etapper av vandringsleden. Har hört att Trondheim är en fin stad;-)
  Tusen tack för en riktigt fin Skyltsöndag. Stort tack för att du länkar:-)

  • Tack BP! Se där vad du kan om Selånger bandy, jag har en kompis som hade ordinarie plats där, jag fick hans handskar en gång. Dom hade jag på rinkbandyn (ligger i trunken) Trondheim är en fin stad, jag har varit där två gånger men jag tror inte jag vandrar dit…

 3. Fint skyltat här, bra jobbat Åke.
  Gamla kyrkoruiner är ju intressant, vi har en gammal här på Hisingen som jag hört talas om nyligen, hundratals år gammal tydligen, blir en utflykt dit till sommaren.

  Vandringsleder finns ju lite varstans, eran där tilltalar dock mig ypperligt.

  Ha det bäst.

  • Tack Micke! leden är en aning lång och nu har jag gått tre etapper på den 🙂 Det får räcka. Trevligt med gamla ruiner ara man finner fakta.

 4. Nu förstår jag vad du menar. Visst har kaklet i mitt inlägg en rätt stor likhet med märket/skylten på pilgrimsleden. För min del blev det här ett aha, som jag måste sätta mig ner och titta på, läsa ett par varv innan jag kom varför jag känner igen namnet Selånger. Det är säkert minst 25 år sedan jag var till Östersund på en konferens som handlade om Sankt Olof, pilgrimsleden mellan Trondheim och Selånger osv osv…Plötsligt föll polletten ner. Där på konferensen nämndes Selånger många gånger om. Kul!
  Mycket trevlig skyltning!

  • Tack Karin! Jag antar att Selånger låg vid kusten en gång i tiden, liksom att viken gick så långt in för sjöfarare. Det var väl därför man klev iland, jag ska forska vidare en fin sommardag, kanske jag vandrar eller cyklar till brorsans stuga som ligger utefter Stödesjön. Trevligt att du mindes Selånger.

 5. Här kände jag verkligen historiens vingslag, häftigt! Och vilken lång resa att vandra…
  Du besöker många spännande platser värda att undersöka närmare. Kyrkoruinen var så vacker!

  • Jag som bott så nära just denna plats i så många år och inte reflekterat bättre. Men jag ska dit en finn sommardag eller jag tror hunden ska klippas i maj/juni igen.

 6. Intressant rundvandring med mycket vackra motiv, där kyrkomotiven med solnedgång i bakgrunden sticker ut mest. Sen fick du till en häftig faluröd färg på några fasader, ja å en kyrka blir nästan alltid bra på kort!
  P.S. Kålpudding är mycket gott!

 7. Snygg rubrikbild!
  Men så intressant med vandringsleden till Norge. Den har jag inte hört talas om. Vandringleden hade snygga skyltar.
  Kyrkoruinen är vacker i sitt förfall. Lite synd ändå att den blivit övergiven.

  • Tack Byblixtra! Jo leden är rejält utmärkt hela vägen. Jag tror bestämt att jag måste cykla den en bit uppöver… första anhalten får bli Stödesjön där min lillebror har sommarstuga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *