Some image

Skyltsöndag #410

BP:s Skyltsöndag rullar vidare uti mars månad.

Det blir en klen tillställning men håll tillgodo 🙂

Här sitter man hemma med lördagsmiddag som gräsänkling och funderar som Askungen: Vad är en bal på slottet…

Så dyker detta upp som plåster i såret från Hufvudstaden igår (frun och dotra är på besök där) China Teatern.

Men vad är det mot varma korvbröd? Termometern inuti vedspisen får agera skylt 😉 

Brist på skyltar får man ta till smartphonen (skärmdump) Första röda betyder att larmet är aktiverat, Aurora betyder att Norrskenet kommer att dansa (notiser jag får)

Här uppe i Norr är vi ”förberedda” på SJ:s klena avgångar, då skickar vi loken på vägen i stället 🙂 

Vi som brukar delta finns i denna lista från BP:s Skyltsöndag

26 svar till “Skyltsöndag #410”

 1. Godfmidag snart e min helg snart slut och säger som vanligt att den skyltfönster var precis slika trevlig att läsa som vanlig 🙂

 2. Min son och sonhustru har också varit på China-teatern den här helgen och tittat på Bodyguard.
  Ha en fin söndag!
  /Ingrid

  • Tack Bloggbroder! Korv kan alltid slinka ned 🙂 Lättsamt att öppna burken ch bara ställa på spisen med korvspad och allt. Tåget ja, hur stor chans tror du man man får uppleva detta igen…

 3. Stackars dig! Att vara gräsänkling en lördag kväll är ju inte direkt upphetsande. 6 korvar och tre korvbröd är lika med två korvar/bröd. Å nej, gissar att din middag inte slog frugans och dotterns middag på Chinateatern.
  Måste beundra dig att du klarar ditt notiscenter. Jag skulle bli vansinnig med så många aviseringar…
  Älskar bilden på loket bak på lastbilen. Vilken ljussättning du fick till där:-)
  Det var då verkligen ingen klen skyltning. Stort tack för din fina Skyltsöndag och länkarna:-)

  • Ja vist är det synd om mig 😉 Nejdå det gick ingen nöd på mig, jag behöver vila min själ, jag sover rätt oregelbundet. Sedan skulle Lola skulle också få kalasa på innehållet 🙂 Notiscentret: Jag hade sajpat bort dåligt där… du vet allt för konsten i skyltsöndag också 😉 Loket hade jag mycket tur på, kvällssolen tillika nyansen på tåget till den gula trailern och himlen gjorde ju allt. Du middagen har jag inte frågat om än 🙂

  • Tack LillaSystern! Jodå instämmer till fullo att en det kan var skönt att vara själv och njuta. Jag hade mycket tur med den tåget bilden, jag körde om den och stannade till ör att ta någon mer bild, men dessa blev inte lika bra.

 4. Korv med bröd slår väl det mesta tycker jag, gärna med lite mos till, en av mina favoritmåltider.
  Har lite notiser här i telefonen men bara till ett minimum, skulle bli nipprig om allt resulterade i notiser. 😉

  Ha det bäst nu Åke.

  • Denna gång lyxade jag till det med bostongurka och räksallad också 🙂 Nejdå inte alls många notiser, larmet, Aurora och sporten är givna ju 🙂

 5. Gillar bilden med korvburken på järnspisen. Gissar att du kokar korven i burken? 🙂
  Frun och dottern såg ut att ha en trevlig lördagskväll.
  Alternativa skyltar fungerar alldeles utmärkt som termometern i ugnen och det gäller ju att vara kreativ, så dina notiser fungerar också som skyltar.
  Lok på lastbil har jag inte sett tidigare. Det blev en jättefin bild i lågt stående sol.

  • Ja du kan ju gissa mysfaktorn när man värmer så, korvspadet finns klart i burken bara att knäppa upp och ställa på spisen. Resterande familjen hade det fint och kom hem med tåget på söndags em. Jo en tog till termometern som skylt i brist på annat. Loket blev en fullträff på många avseenden, det är en från arkivet men jag tycker den funkar den med… ljuset till nyanserna vart gallant tycker jag. Jag körde om ekipaget och stannade för att ta en bättre bild… trodde jag 🙂 Notiserna tog jag med för jag hade så lite skyltar när jag började ställa ihop dagarna före. Jag är en aning korrigerad så jag tar mig inte ut så långt… Tack Byblixtra!

 6. Man kan värma korv på olika vis! Minns vår vedspis i Falun när jag var liten, mamma kokade/tvättade även kläder på spisen.
  Så lyxigt och härligt med ett besök på Chinateatern, jag har faktiskt inte sett Bodyguard, men har hört att den är bra.
  Hihi, ett lok får åka med på vägen istället, ja alla sätt är bra utom de dåliga!
  Ha en fin inledning på veckan!

  • Tack Susjos! Jo en vedspis kan man använda till mycket. Vi lagar mycket mat på den också och använder ugnen ibland. Värmen är underbar för att inte säga knastret till den brinnande veden. Jag skämtade till det lite där om SJ bara 🙂 Det får räcka med filmen för mig.

 7. Ett så roligt liv du har som gräsänkling. Givetvis så hade frun och dottern det aningen lyxigare men vete gudarna om det slår din måltid i alla fall. Den är mera vildmarksbetonad och så fick du till skyltar samtidigt. Vedspis-värme, wow. Din skyltning är dessutom rolig!
  Ha det fint !

  • Tack så mycket! Jo det gäller att bjuda på sig själv 😉 Vildmarkatmosfären slår det mesta tillsammans med värmen 🙂 Lukten av vissa träd som eldas och ljudet av knastret ger en mycket hög känsla.

 8. Nej, då! Inte alls klent! Så roligt att ta del av dina skyltar- Ha det gott som gräsänkling. och det ser ut som om den tillvaron är helt ok.

  • Så synd, jag har svarat lite i mail om fler tips 🙂 Klart du ska få uppleva Norrsken.

  • Jag tyckte det var klent för jag gjorde redan inlägget på lördagen, så kom det till två bilder till på söndagsmorgonen. Loket var ett som dök upp. Klart korvbröd ska vara varma 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *