Some image

Hoppa på tåget / 11 / Presentation

Tåget rullar in på stationen, nu ska vi ta oss an Presentation, Lokförare Tove i spetsen styr det hela galant.

Åke har saxat ur sitt första fotoalbum.

Jag vill presentera mina skapare, nämligen far & mor. Giftermål den 4 augusti, undertecknad fick se dagens ljus 3 år senare.

I närheten av den platts jag fick växa upp de första 6 åren i mitt liv, stort sett bakom  far sitter bor jag ute på ön. Jag har aldrig flyttat mer än 5 km från denna plats.

♥ Min vackra mor ♥

Jag tror blickarna betyder något ♥

Mor föddes 1932 (lever inte idag)

Far föddes 1930 (lever inte idag) Ni kanske förstår varför jag älskar havet. I denna sjö lärde jag mig fiska, klucket från en båt har satt spår på mig genom hela livet. 

Lycklig redan då att få vara ute i naturen ♥

Tack far & mor för att ni styrde in mig på den jag är idag  ♥

Det är allt fler som löst biljett, förutom lokförare Tove 

 

16 svar till “Hoppa på tåget / 11 / Presentation”

 1. Sådana presentationer är ju speciellt, att se tillbaka i tiden och minnas sin barndom.
  Har många foton här från min barndom och även de ”gamlas” barndom, alltid kul och nostalgiskt att se på.

  Bra jobbat Åke.

  Ha en fin kväll.

 2. En så rörande fin presentation, så fylld av kärlek och känslor. Jag blev riktigt rörd…och lite gråtmild. Tack Åke!
  En så fin krona din mor hade när hon gifte sig med din far. Nejlikor var vanliga i brudbuketter på femtio, sextiotalet minns jag. Blickarna mellan din mor och dig är så ljuvliga att se. Underbara foton, jättefina minnen och så blev det en mycket fin presentation.

 3. Nostalgi ❤️
  Fina bilder och en fin tolkning av ordet presentation.
  Jag blir allt lite avundsjuk när ”folk” har fotoalbum för den äldre generationens släktingar återfinns.
  Jag tror att en anledning till att jag fotar orimligt mycket (fråga min dotter) beror på att det knappt finns en handfull bilder från min barndom, mina föräldrars liv eller från far & morföräldrar, det är nästan så jag tror vi är de flesta människorna

 4. Härlig inlägg igen Åke; med varm och god text och fina bilder på dina föräldrar! VI minns så gärna visst gör vi och fäller en tår då och då! En gemensam nämnare för oss i tolkningen 🙂

 5. Vilken fin presentation ♡
  Tänk att bo på samma ställe hela livet, men så bor du ju vackert också så att flytta vore bra dumt. Ha en fin kväll!

 6. Kul att du presenterar dig själv och dina fina föräldrar. Det finns mycket kärlek i bilderna du lägger upp. Och att du trivs i Nacka och stannat kvar där i alla dessa år är fantastiskt tycker jag. Då älskar man verkligen sin bostadsort med omnejd.
  En så fin presentation:-)

  PS. Å vem liknas Åke då??? Är inte riktigt säker där, men jag tror att du utseendemässigt brås på din mor. DS.

  • Tack BP! Mina förfäder flyttade ungefär lika på farfars sida och på morfars sida så flyttade de ”rakt över skogen” sa mor, alltså 500 meter 🙂 Nu till det roliga: Mors kusin som bor i morfars barndomshem mötte jag ute i naturreservatet förra helgen, hon sa på en gång på lång håll här kommer en Lundman 🙂 Annars säger fars kompisar/kusin att jag har dragen över munnen liksom sättet efter farsan.

 7. Vilken trevlig presentation. Vissa minnen från uppväxten påverkar en verkligen. Jag minns också natur, sjö och fisketurer med värme. Det var vid farfars stuga i Finland dit vi åkte varje sommar.
  Och visst älskar jag naturen och sjön än idag. Fisketurerna har dock ersatts med promenader.

 8. Vilken fin presentation i bild och ord. Tycker om sättet du gjorde din presentation på- Väldigt roligt att läsa. Härliga minnen som du har med dig vidare.

 9. Fjärde augusti – jag fyllde fyra år den dag dina föräldrar sa ja till varandra… Min samling foton från min barndom och mina föräldrars liv före det är minst sagt minimal, så något i den här stilen hade jag inte kunnat åstadkomma. Ha det gott!

 10. Sitter här och tittar på liten Åke med ett stort leende på läpparna. Vilken liten gullunge! Och kärleken till havet, den ser jag förstås också, förutom kärleken till mor och far. Tack för en vacker beskrivning och tolkning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *