Some image

Skyltsöndag #421

Klart jag får ihop en Skyltsöndag till veckans utmaning. Nu var det inte skyltarna som kom till mig utan jag fick åka västerut en bit 🙂

Bräcke är orten och jag har varit här förut förstås, att inte gå in och smaka denna utomordentliga goda glassen hade varit ett grovt tjänstefel. Man kan bara inte passera förbi bara. Läs noga på första skylten: Egen tillverkning.

 

Naturligtvis kan man ta sig en fika här, och det finns riktigt smarriga saker att sätta tänderna i. Tyvärr hade jag en tid att passa, men nästa gång så.

Ägarna är mycket trevliga.  Nästa gång ska de få vara med på bild 🙂 De är helt klart informerad vad de ska slå in för web dress idag 🙂

Vi kom även in på drönarfotografering.

Tack än en gång för den trevliga servicen! Vi ses snart igen 🙂 

Det är inte bara kaffebröd och glass som existerar här inne- Även ett skylteldorado att beskåda. Och glassen är verkligen prisade. Nästa gång tror jag ska ha med mig en kyl bag dessutom. 

Helt utan problem, jag fyllde en kula av den goda chokladen. 

Min bloggpolare sedan många år En vanlig man brukar alltid besöka så mysiga ställen att fika på och jag vill inte vara sämre.

 

Helt klart en bra sak att förmedla ut i världen.

Jordgubben fanns inte i lager idag, det fick bli en mango till chokladen. Jag ”haffade” en kvinna på gatan med barnvagn som fick agera fotograf. Hon tyckte det var bra att jag hade glasögon på mig så inte blinkningarna kom med. Hon vill jag skulle posera i lite olika ställningar. Tänk vad en fotograf kan vara besvärlig 😉 Och jag som inte tog namnet… (ursäkt var att jag hade dåligt med tid)

En bil stod parkerad utanför Glassbaren, jag trodde det först stod den finska drycken… 

På hemvägen brukar jag stanna till vid ett tunnbrödsbageri och köpa både hårt och mjukt bröd. Mycket gott bröd. Nu var det stängt med det stod en frys på bron där man kunde plocka påsar och swisha betalningen till: Bröd in a box. 

10 svar till “Skyltsöndag #421”

 1. Du har alltid så fantastiska bilder Åke, en eloge till dig.
  Bra att kunna swisha om ingen personal finns, tvivlar på att det skulle fungera här i storstaden tyvärr men jag kanske har fel.

  Ha nu en fin söndag Åke.

  /Guldkryckan.

 2. Vilken skyltsöndag du bjuder på Åke! Toppenfina skyltar och så glass i stora lass, jag blir sugen.
  Ett härligt inlägg, ser framemot nästa gång du tar dig till samma ställe.

  Ha en fin fortsättning på dagen!

 3. Så många toppen bra skyltar du hittat! Jag skulle vilja ha dem allihop =)
  Njut nu av sommarkvällen!

 4. Jag ansluter mig till de övriga och jag har sagt det förut: Du har alltid toppenskyltar! SÅ roliga, trevliga och matnära.
  Glassfotograferingen var urkul.
  /Gerd

 5. Ett helt underbart inlägg:-) Tony kommer bli väldigt stolt över dig. För han brukar ju inte bara besöka gamla hederliga fikaställen utan han ”snubblar” över skyltar han med. Och det gjorde du idag också. Måste säga att glassen är i runda slängar fem kronor billigare i Bräcke än här. Men här tillverkas det inte själv längre utan importeras från Italien…
  Tjejen som du anlitade som fotograf kanske var bloggare hon också;-) Bilden på dig är i alla fall väldigt lyckad:-) Hur roligt som helst:-)
  Tusen tack för länken och ditt härliga bidrag till Skyltsöndag:-)

 6. Det kan vara klokt att ha med en kylbag nästa gång du åker till glassbaren. Gillar deras skyltar.
  Åhå, fotografen hade krav på hur modellen skulle posera. 😉 Men det blev en bra bild.
  Smart av brödbutiken att ha fryst bröd till försäljning när de har stängt, då blir inte kunderna utan bröd.

 7. Som vanligt dräller det med skyltar hos dig, du är en rörlig man, åker härs och tvärs och hittar en massa kul skyltar. Lite avis är jag, fast inte på glassen, brukar bli kanske två per sommar…kanske ska jag offra mig på några fler i år, vem vet, nu när jag blivit stadsbo o har fler glassbarer att välja på. Bröd in a box låter smart, jag köper ibland bröd hos Rekogänget. En massa småskaliga matproducenter ställer sig på olika ställen en gång i månaden, man beställer innan på facebook, kött, bröd, grönsaker ja det mesta inom livsmedel, o så hämtar man färdiga kassar på utlämningsdagen. Nu har jag beställt höns från min ”gamla” äggleverantör i Fredriksberg, hon har världens bästa äggkläckare! Tack för dagens summering, den går inte av för hackor!

 8. Vilket positivt och glatt inlägg. Det lockade fram ett stort leende och efteråt kände jag för en liten kommentar…
  Förutom alla härliga skyltar så gladde beskrivningen av den fotograferande damen mig mycket. Kan verkligen se hur hon dirigerade dig på olika sätt för att ta bilderna. Och vad jag förstår var hon en helt obekant dam. Underbart!

 9. Skönt å se dig ”on the road again”….härligt med egentillverkad glass, men Åke, bara en kula?!?
  Däremot var det prisvärt, vårt stamställe i Hjortkvarn http://www.goglass.se/ har höjt priserna rejält i år…
  Visst är det väl härligt med gamla goa skyltar å du hade hittat ännu ett eldorado av sådana!

  Ha en fin vecka å se till att ta en rejäl portion glass nästa gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *