Some image

Hoppa på Tåget /20/ Sko

Tåget rullar ut från perrongen, Lokföraren Tove  styr det hela galant.

Denna lördag har Tove sökt efter sko.

Redan som liten tog jag fasta på fasters ord: Åke se till att du har något riktigt på fötterna så kommer du gå långt här i livet. Jag har gått lite över 63 år redan nu 🙂 

Jag sätter huvudet i en garderob och letar fram… en lätt och luftig sommarsko finnes 🙂

I samma garderob står också mina Rock´n roll skor. Denna typ av sko har jag burit sedan barnsben, jag vet med säkerhet att jag fick dom första boots av min förtjusande mor redan då jag gick i årskurs 2. Jag kommer ihåg backen jag gick så stolt uppför.

Vid danssteg kan snöra på mig mina myggjagare 🙂 

På baksidan av huset står dessa, lätt att kliva i. Även kallad träsko.

En skön promenad sko är att föredra om man ska vandra runt på moder jord.

Dessa skor är tillverkad för mina fötter med millimeter passning. På en ortopedisk klinik här i Sundvall.

Man kan ha en målar sko också 🙂

Innetoffla alternative innesko 🙂

Sko med stål hätta, så man inte klämmer sönder sina söta tår 🙂 

Finns även skor för varma dagar. 

Skor för tåliga promenader ute i terrängen. 

Thomas min granne godkände mina kraftiga skor då vi skulle klättra till grottorna ni minns för några inlägg sedan. 

Nu går vi in på den sportiga delen, köpte in dessa stabila och varma skoter skor inför vintern… nu de blev ju oanvända bara. 

Cykelsko. Jag fick både skor och cykel av snälla lillebror 🙂 

Cykelskor med ett clipps för att fästas tramporna. Han sitter troligen och trampar Vätternrundan nu med sina nya skor och sin nya cykel 🙂 

Vid vissa bollsporter kan dessa användas. Oj vad dessa gjort många mål i sina dagar 🙂  Men det händer att jag snörar på mig dessa för att få maximalt fäste för att lattja lite med trasan. 

På vintern kör jag med skenor under, då kallas den skridsko. Här är jag på väg med ljus och lyckta för att leta efter skridskoisen 🙂

 

Nog om sko, nu ska vi titta till fler som berättar om skor.

 

7 svar till “Hoppa på Tåget /20/ Sko”

 1. Det var verkligen en hel hög med skor hos dig! Skridskor har jag åkt mycket när jag var barn/ung. Fotbollsskor har jag aldrig ägt, däremot står ett par vandringskängor i skåpet som jag senast använde på Madeira. Älskar Crocs, har ett par varianter, bland annat ett par som innetofflor.

 2. Vilken härlig skokavalkad du bjuder på och vilket rejält utbud av modeller!
  Nog finns det skor för många olika behov så numera prioriterar jag bra och bekväma sådana som dessutom tål vad de ska utsättas för. Myggjagarna är alldeles fantastiskt fina! Något som jag värdesätter numera är varmfodrade gummistövlar.

 3. Det var digert detta, jisses så många typer av skor man egentligen har. Det har du visat på, verkligt bra!
  Skridskor tänkte jag inte ens på men visst de är ju skor de också. På mina stod det Princess minns jag. Med små hack i framkant på skenan, så man skulle kunna ta fart och stanna till när man piruettade.
  Tack för ett härligt sko-inlägg! Doppa tårna nu i sommarvarmt vatten!

 4. OMG!!! Har nog aldrig träffat på en kille som har såååååå många par skor. Det brukar ju vara kvinnor som samlar på sig en massa skor, men uppenbarligen gör killar också det;-) Sedan skrattade jag gott åt dina cowboystövlar och de spetsiga Mozqito-skorna. Minns dessa skor och alla killar (även tjejer) som förstörde sina fötter med dessa spetsiga skor. Men som minne – obetalbart:-)
  Tack för ett härligt inlägg och ett lika härligt skratt:-)

 5. Kära nån, hur många skogarderober har du? Vilken skosamling! Är det en fetisch rentav. hihi
  Nä men allvarligt så var det ju ett par skor för varje ändamål och du är en man med många järn i elden så du behöver allt ett gäng skodon. Jag har haft stora problem med mina fossingar och har också haft ortopediska skor utformade efter mina fötter, dom finns dock inte kvar. Men fotriktiga ska skorna vara, och inte två vänsterdojor, utan en av varje. ha nu en fin helg, kanske åker myggjagarna på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *