Some image

Hoppa på tåget /21/ Hav.

Anna i Portugal  Styr på tåget idag. Hennes val av ord blev Hav. Vi kliver ombord och stänger dörrarna.

Vill bara göre ett kort inlägg om sko jag inte fick in förra veckan. En ortopedtekniker på Sundsvalls Sjukhus har tillverkat denna sko. Enligt uppgift ska den vara 92 cm enligt Håkan som skickat mig bilden.

Nu till tåget, jag klev kort och gått ombord på Sundsvalls Central och åkte med i den förhoppningen att finna havet. Inte en havsbild lyckade jag fånga men en massa skyltar som kommer upp i morgon fanns det gott om.

Nu citerar jag till Uffes sång ”nära havet vill jag bo” Det är något jag verkligen tagit fasta på. Ni som följt mig, vet hur både hur nära jag bor och hur mycket jag håller av havet.

Kan gott och kort påstå att jag har tillbringat över 63 år på havet. Den här bilden har ca 40 år på nacken, kompisen Dicken till vänster och kompisen Curtan till höger. Åke själv såklart i mitten. Fotograf är min kusin Markus. Den här båten vi åker ifrån var jag bofast hela denna sommar på min semester i fyra veckor. En rolig sak min far lärde mig i mycket unga år var: Man slog av motorn, lade sig ned i båten och bara gled iväg på havet. Man somnade alltid 🙂  

Jag siktar ännu på en karriär på havet med diverse skidor i sommartid 🙂  Bara jag får i min 400 hästars motor 🙂

Man kan även stå i havet och känna havets botten genom tårna 🙂 En underbar upplevelse uti juni. 

Nu åker jag gärna över havet också 🙂

Snöskoter är väl inte optimalt men det funkar med rejäl maskin, men stannar den eller om man tvekar på gastummen så säger det plopp 🙂 

Det ljuvliga med havet är både friheten och lugnet. Kan lugnt påstå att jag måste ha 10-20 tusentals bilder i mina arkiv.

Gud gjorde valvet och skilde vattnet under valvet från vattnet över valvet. Och det blev så. Gud kallade valvet himmel. Och det blev afton och det blev morgon, den andra dagen.

Med fast blick och något riktigt på fötterna kan man övertyga vissa gravitations lagar.

Solnedgång med två leans ball. 

Havet kan vara i rörelse också… 

Eller kanske titta in i en kristallkula och sia om framtiden 🙂 

Man kan mötas på havet också. Det här är en bild utanför hos mig. En plats jag bott på sedan 1990. 

Eller så njuter man bara på en strand vid havet.

Hav, solnedgång… vad kan vara finare… Känsla på hög nivå. 

 

Lever som ni vet nära havet vinter som sommar, jag cyklar inte bara ned i havet. Klart jag har en film hur jag kör ned i havet, se se den här hur jag åker med i strömmen från bäcken ut i havet 🙂 

Nog om hav, nu ska vi titta till fler som åker med och berättar om sina hav.

19 svar till “Hoppa på tåget /21/ Hav.”

 1. Varmaste tack för alla havsbilder! Att bo nära havet låter fantastiskt och då passar ju olika aktiveteter som har med havet att göra himla bra. Du ser ut att leka och njuta i och på havet. Det gläder mig!

 2. Du är galen, hjälm men ingen flytväst då du åker snöskoter på havet =) Du har barnasinnet kvar. Det där fick mig att minnas då jag som liten åkte pulka på grusvägen efter pappas motorcykel om sommaren. Ända tills botten var utsliten i den gula pulkan. (Eftersom det var på 70- talet så funkade det utan hjälm)

  Ha en fin midsommardag och tack för fin fina bilder ♡

  • Tack LillaSyster! När man är gammal slutar man leka 😉 Lite galning i dig med… syftar på pulkan efter mopeden, den var säkert trimmad också 🙂

 3. Fantastiska bilder Åke, helt underbart.
  Är ju själv uppvuxen på en ö och havet kommer nog alltid vara en del av min själ även om jag idag bor i stan, så långt är det ju trots allt inte till havet härifrån heller.

  Har alltid haft funderingar på att bo i en båt, husbåt kallas det väl men det stannar väl antagligen bara vid det, en fundering.

  Ha nu en fin midsommardag Åke.

 4. En underbar tolkning helt enkelt och fantastiska bilder! På förekommen anledning fick Ulf Lundell vara med även hos dig! Bra där 😀
  Att bo nära havet är en lisa för själen och jag är så tacksam för att göra det!

  Önskar en god midsommardag!

  • Tack Znogge! Havet är balsam för själen helt klart, att Uffe stöter din sin tolkning är ju fantastiskt 🙂

 5. Jag blir inte ofta ordlös – men ibland är det riktigt skönt att bara glida in i bilderna du bjuder och det här är ett sådant tillfälle!
  Be my guest – havsgäst!
  Tack med stor upplevelse!

 6. Havet är en sällsam ibland skrämmande historia.
  Men Du verkar ha tyglat Ditt hav och njuter av det alla dagar i veckan.

  • Tack Åsa! Havet kan vara en skrämmande historia ja, men jag har aldrig tummat på respekten. Jag njuter fullständigt av det ja 🙂

 7. Det är inte så dumt alls att bo på världens mest allsidiga semesterort på Älnö. Sommar som vinter håller havet dig fullt sysselsatt. Som sagt inte alls.
  Sedan trodde jag alltid att det var en myt att man kunde åka med snöskotern på vatten, men du tog kål på den myten, och det med besked;-)
  Underbara bilder:-)

 8. Men Åke, du skulle satt ut en varningsskylt före filmsnutten! Jag blev ju åksjuk, jisses vad det gungade!
  Jag hade höga förväntningar på ditt havs-inlägg och jag kan säga att jag inte blev besviken, din kärlek till hembygd och hav lyser igenom. Mellan allt det vackra ser jag en man på de mest underliga vis ta sig fram på vattnet. Undrar om han tror att han är Jesus?
  Du är bara bäst Åke, tack för alla leenden och ett och annat asgarv

 9. Du/ni bor i paradiset där havet är förhärskande. Du är liksom jag är, havet i dig själv med alla andra strandfynd inkopplade i den inre röran, haha..
  Härliga foton ackompanjerar havet i dig! Tack Åke och tack för skon, den stora som man säkert kan använda som en båt eller en bräda efter båten med 400 hästkrafters snurra. Vilken syn det skulle vara. Kanske du ska ta kontakt med ortopeden?
  God forsättning på midsommaren!

 10. Inner röran javisst Håkan och jag på ortopedtekniska har lite andra roliga projekt på gång Tack så mycket för din kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *