Some image

Hoppa på tåget /25/ Skugga

Äventyret Framtiden är på gång att värma upp sitt lok idag. Stinsen står och förbereder sig, bilden har jag fått tillskickad av bloggvännen Veronica.

 Vagnarna  som ska kopplas på bakom kommer följande resenärer att sitta:

AnkiAnnaAnnaPortugal, Carita,  Ordodlaren, Paula, ToveZnoggeÅkeÅsa

 

Jag välkomnar alla läsare till Åkes presentation av skugga, hej hej! Sommar och sol då uppträder skuggan så lätt.

När jag började min fotokarriär var skugga något man ville undvika, man skulle stå på ett vist vis, alltid se till så ljuset gick in rätt osv. Vid blixt kunde mycket uppträda, kanske därför jag aldrig lärt mig blixt. 

Ibland kan det bli korta skuggor.

Eller som ibland lite mer skugga.

 

Nu till en seriefigur, Lucky Luke är en belgisk komisk äventyrsserie i Vilda Västern-miljö tillika namnet på dess huvudperson.

Serien skapades 1946 av den belgiske serieskaparen Morris, och skrevs under åren 1955–1977 av fransmannen René Goscinny.

Med ett omfång på ett 80-tal seriealbum är Lucky Luke en av den fransk-belgiska serievärldens största serier, och jämte Tintin och Asterix, en av de mest framgångsrika. I centrum står den ensamme cowboy Lucky Luke, ”mannen som drar snabbare än sin egen skugga”, och hans trogna häst Jolly Jumper. I figurgalleriet märks också ärkefienderna bröderna Dalton och den säregna fängelse hunden Ratata.

För nått år sedan såg jag en Ford 55 pick up på en parkering, jag stod genast på hejdaren, ut ur bilen mycket kvickt, snabbt fram till ägaren och gick runt flakbilen samtidigt jag intervjuade honom. Jag fick förstås plåta fritt. På flakets ena sida satt en motivlackering av min barndomsidol Lucky Luke med ett äkta kulhål igenom där han poserar med en dragen revolver och visar att han skjuter som i serien snabbare än sin egen skugga. På motsvarande sida flaket syntes kulans utgångs hål.

Kan inte påstå att jag läst alla 80 st albumen… men ett 60 tal typ.

Hela Pick Upen i sin helhet. Lite skugga ja, men jag lade till skugga på bilden 🙂 

 

 

 

 

Åke önskar er alla en fortsatt trevlig lördag.

10 svar till “Hoppa på tåget /25/ Skugga”

 1. Lucky Luke minns jag mycket väl Men även Tintin. Den senare var egentligen ganska så speciell och passade kanske lite äldre barn egentligen men jag älskade magasinen. Har tyvärr bara sparat ett av dem vilket är synd…
  När det gäller skuggor på bild är det knepigt när fotografen själv skuggar motivet men det händer att det blir så också.

  Önskar en god lördag!

 2. Tack Znogge! Vi var 4 syskon så alla blev mycket väl lästa. Och man fick favoriter man läste fler gånger. Många gånger får inte fotografen vara med på ´bild då får man introducera.

 3. Lucky Luke har jag inte läst, däremot sett som tecknade filmer eller filmsnuttar i något barnprogram. Kul tolkning för skugga tycker jag 🙂 Trevlig helg!

 4. Lucky Luke var en favorit ☺️ barndomsminne. Jag har i princip aldrig läst serietidningar som Kalle Anka då jag inte tyckt de gett mig tillräckligt med läsglädje, däremot Lucky Luke och Tintin var favoriter.

  Som fotograf förstår jag att det varit nödvändigt att inte skugga objektet.
  Ingen vill ju ha ett foto med skuggan av fotografen hängande över sig.
  /åsa

 5. Även jag tänkte på Lycky Luke!. Pick – up`en är råläcker rent av där med Caltex skylten, lite skön nostalgikänsla.
  Ett härligt inlägg – du får tummen upp såklart!
  Ha en fin lördagskväll 🙂

 6. Minns Lucky Luke väl, men har läst betydligt fler Tintin. Persongalleriet i Tintin fascinerade mig reda som barn, även om jag kan ”läsa” dem betydligt djupare idag.

  Jag följer gärna med i en av vagnarna på ditt tåg. Om jag får. 🙂

  Ha en fin lördag och lördagskväll. I sol eller skugga.

 7. Serien >Lucky Luke känner jag igen, men har inte läst en enda serie. Inte Tintin eller Asterix heller. Vet egentligen inte varför, men Kalle Anka och Musse Pigg har jag läst i alla fall;-)
  Ford Pickupen är så läcker, liksom det autentiska kulhålet.
  Annars gillar jag ”skuggselfies”. De är bara då man har riktigt långa ben;-)

 8. Härliga skuggor hos dig, inga farliga sådana, även om Lucky Luke har pistolen redo. Jag har inte läst ett enda album med Lucky Luke, jag såg honom första gången när vikarierade på bibliotek för många år sedan och upptäckte att många lånade seriealbumen. Du fortsätter imponera med text och bild/Trevlig söndag!

 9. Både Lucky Luke, som brorsorna hade, och TinTin har jag läst med stor glädje, Tintin gillar jag fortfarande.
  Bra skuggat idag ! Tack Åke för ett fint inlägg idag igen och tack också för länkarna!

  Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *