Some image

Hoppa på tåget /1/ Symtom.

Välkommen till första avgången.

Hoppa på tåget till dig som redan har bokat in dig – och andra som vill hoppa på eller följa resan vid sidan om. 

Mer information finns här Introduktion Hoppa på tåget  som Karin Äventyret framtiden och Tove tagit fram inför denna lek. 

Jag står på Sundsvalls C och kliver ombord.

Tove är lokföraren denna månad och ordet är Symtom.

Tankarna för mig till min fina mor, hon som startade min livsresa året 1959.

Då började hon där på bollen, eller kollade så man hade alla fingrar kvar efter dagens trapetser, Åke var nämligen ett mycket livat barn.

Hon lärde mig: tummetott, slickepott, långeman, gullebrand och lilla vickevire.

Vi tar dem igen 63 år senare: Tummetott, slickepott, långeman och lilla vicke vire (alla kvar) 🙂

Javisst ja! Nu ska min ”symtom” in här… att jag dras med ett disk bråck på halskotpelare är en sak men en olycka kommer sällan ensam. Såret på gullebrand är ett symptom på en brännskada.

Vi som är anmäld hiten tills är följande.

12 svar till “Hoppa på tåget /1/ Symtom.”

 1. Vilka roliga bilder på den lilla Åke. Så vig han var då för 63 år sedan – hahaha:-) Har alltid undrat hur bebisar är sig åt för att göra sådana gymnastiska övningar, bland annat kan de ju stoppa foten i munnen…
  Ditt brännsår såg ut att ha gjort rejält ont, men det verkar vara på bättringsvägen. Hoppas att även din nacka snart är i gammalt fint skick igen.

  • Ja så vig är jag inte idag , det fattas säker 40 cm till detta trix med foten 🙂 Det roliga med brännsåret var att jag inte kände det pga såret på benet och nacke. Nacken är ju krasslig och såret fick jag antibiotika mot. De frågade en gång på plåsterkåken: Vad har du gjort på fingret då? Jag är klart på bättringsvägen men långt kvar.

 2. Men fy för brännskador, jag riktar hellre blicken på en liten gofis som mamma är så glad i, helt underbara foton! Symtomatiskt måhända att det växte upp en stilig karl ur den klena kroppen…

  • Jo tack det växte upp en stilig karl 🙂 Bilderna är ur mitt första fotoalbum, nostalgiker som jag är kikar jag in i det ofta. Brännskadan var rätt ytlig men andra saker tog överhand. Jag vart omplåstrad bra där på plåsterkåken när det upptäcktas.

 3. Så fin tolkning i ord och bild. Härliga bilder på dig som liten. Ler och vet att även jag var ett livligt barn. Fanns aldrig där jag var placerad. Och symtom på att vara rymningsbenägen visade jag tidigt.
  Illa med brännskadan–Och symtomen på diskkbrock och brännskador får du kanske tyvärr dras med.

 4. En trevlig tolkning … och vilka mysiga bilder på dig som liten kille.
  Brännskador kan göra riktigt ont, men diskbråcket är väl värre antar jag – hoppas du får bra hjälp med det.

 5. Jag är säker på att du kan bli precis lika vig igen om du ger dig den på det! Härliga bilder av dig och din mor! Så fina! Mindre fint är förstås symtomet på brännskadan och halskotan. Brrr…men du tycks ju ha ett positivt symtom har jag märkt, du tar det som en karl.
  Tack Åke för att du hoppade med på tåget! Allt gott!

  • Lika vig… hmm… tar ett bra tag att öva upp 🙂 Och halskotpelaren är inte att leka med just nu. Jag är en positivt laddad kille ja. Trevligt att vara ombord på erat tåg.

 6. KUL att ses igen bloggledes Åke! Så härlig varm och rolig tolkning av temat; gillar verkligen din infallsvinkel!
  Tack för att du är med och tack för länkarna du la in också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *