Some image

Hoppa på tåget / 6 / Glas

Tågresan fortsätter med ”Glas”, lokförare Karin kör tåget, hon hälsar oss läsare som skrivare välkommen ombord.

 

Ordet glas får mig att tänka på vårat glasskåp.

 

När vi införskaffade det blev jag lovad en hylla med mina samlarbilar.

Gissa på en skala hur det gick med det…

Dom vart liksom inklämda lite här och där av frun, med långt ifrån alla.

Här är en samling av mina barndomsdrömmars bilmärket Ford.

Dodge och Chevrolets ligger också bra till.

En sådan VW buss hade min far runt 1967-68, en campingbuss med sufflett och gröna rutor upptill. Jag vågar inte ens tänka på vad värdet skulle varit idag. 

En sådan hade jag som första bil innan jag tog körkortet.

Detta är två av mina absoluta favoritbilar som ”fick” plats (Cheva -57:a & Dodge Cuda -70) Jag är ju med i forum för sådana bilar och några män till har liknande problem att inte få sätta upp alla sina samlarbilar på hyllorna. En gång påpekade en kille: Byt käring! 

Frun har pippi på glas i köksfönstren. Från det vänstra fönstret i köket. Till och med ekorren har en bit glas på utsidan.

Och blev föga förvånad då plötsligt min foto kula plötsligt stod i det högra fönstret i köket 🙂 

Klart man kan fota genom botten på ett Ittala glas. 

 

Det är fler som löst biljett, förutom lokföraren Karin från Äventyret Framtiden:

 

21 svar till “Hoppa på tåget / 6 / Glas”

 1. Det var en ordentlig samling av fina glas, något för varje dryck.
  En bilsamling som är behändig och kul att ha, nu misstänker jag att dessa på bilderna bara var en liten del av de du har. 🙂

  • Tack! Det är min fru samlar på glas och jag på ”lite” annat. Jodå det finns ett antal roliga bilar till. Ett tag hade jag fundering på att klämma dit en hylla till… man vet aldrig om jag lyckas med den övertalningen. Det finns mycket fler modeller ja. (detta är mina favoriter)

 2. Vet du Åke, du har en synnerligen kreativ och klok fru!
  För det första, glasskåpet är så himla vackert med alla sin chatteringar av glastoner etc, men det får ett väldigt fint lyft av dina samlarbilar som kör på lite här och där. Så snyggt arrangerat och bilarna syns ännu bättre på det där sättet, framträder bättre och tydligare på det sättet som din fru har fixat till det.
  Hon har öga för det där, sätter fingret på rätt ställen för att få allt det vackra ni har i fokus!
  Att hon har dille på att dekorera i fönster med glasföremål förhöjer det hela. Så vackert ni har det!
  Mycket snyggt!
  Trevlig lördag !

  • Tack för de varma orden. Frun har satt sin stämpel på mycket i vårat hem. Vissa saker som byggnationer får jag konstruera och annat designar hon.

 3. Hoppla! Hoppla! Wow för det skåpet med bilar däri ! Vilka bildfröjder Åke✨✨✨✨✨
  Klart en ska fota genom botten på ett kristallglas; fattas bara!

 4. Spännande bilder, speciellt de två sista! Men – kan du inte ”få” ett eget skåp med olika ljusslingor för dina fina bilar? De verkar lite inklämda…

  • Tack! Jag har lite för många samlingar på andra ställen… jag får byta ut något skåp då. Så jag får vara nöjd med detta (så länge)

 5. Vilket fint glasskåp … många vackra glas där! Bilarna är ju i en klass för sig och kanske syns de ännu bättre så här, än om de stått samlade!
  Jag håller med din fru … glas gör sig verkligen bra med fönsterplats … och en fotokula gör sig extra bra!
  Ha nu en fin fortsättning på helgen!

 6. Samlingar av dricksglas är jag inte så värst förtjust i. Däremot gillar jag föremålen på fönsterbrädet, speciellt ”svampen” till vänster.
  Åsså bara ÄLSKAR jag dina bilmodeller. De drunknar tyvärr bland alla glasen. Skulle inte tveka en sekund att ge dessa fina modeller ett eget skåp/hylla. De är ju såååå himla fina och förtjänar ett bättre öde än det bland glasen;-)

  • Som ofta händer, håller jag med BP. Så många dricksglass, att man inte ser något som är ”sätskilt”. Dessutom tänker jag på, att hyllorna nog måste dammas då och då. Men bilarna, dom gillar jag. Har själv en samling, som tyvärr ligger i ett par skokartonger, men ibland tar jag from dom och leker och njuter. Har många olika märken. – Som BP skriver; du borde ha ditt eget skåp där du visar olika bilar var 4e månad. / Jag gillar också svampen och, i synnerhet det sista fotot me Ittala glaset.
   Glad glasdag! Ruth i Virginia

   • Tack så mycket Ruth 🙂 Jo en har några skokartonger här med i förrådet… (som jag fyller på då och då 😉

  • Jodå jag ligger i förhandling om just bilarna… men den går inte land riktigt.. jag får plocka bort något annat då.

 7. Verkligen en snygg tolkning. Och himla roligt med dina bilar inplacerade lite här och var i det vackra glasskåpet. Så kanske har samlarbilarna sammanlagt fått i alla fall ett halvt hyllplan.
  Minns en liknande Folkabuss , en camper, som vi hade och korsade USA i i slutet av 70-talet. Fint och roligt minne.
  Kul med samlingen på fönsterbrädan. Spännande bild som är fotad genom Iittala glaset. Ska nog testa detta och i olika ljuslägen- Tack för tipset-

 8. Varsågod Ditte, man kan få mycket roliga effekter genom glas och dess utformning. Min far älskade dessa VW bussar, han hade två olika den första var grön och den andra röd som den i skåpet under min uppväxt. Perfekt på resor osv. Jag minns en tur vi gjorde i Norge mycket väl. Fönsterbrädan är helt hennes design och en dag frågade hon vart fotokulan var, så en dag stod den bara där 🙂 Jag ska se om/hur jag kan omförhandla resten av min motorfordonssamling 🙂

 9. Det sista fotot är ju häftigt värre! Men, i övrigt tycker jag att du och din fru samsas fint i vitrinskåpet bland alla dess invånare. Både glas och bilar i en salig blandning, jag tycker de klär varandra!
  En himla massa fint glas har ni, minns en tid då jag också hade ett fint vitrinskåp fullt av ärvda skatter. Men, man får göra anpassningar i livet, i en liten etta får endast bruksföremål plats, och knappt det. Nu njuter jag istället av vackert glas hos dig och många andra. Jag halsar ju ändå helst min öl…

 10. Tackar, tackar Paula 🙂 …är väl inte riktigt nöjd med min samling av motorfordon… men man får anpassa sig 😉 Anpassningar till utrymmen förstår jag fullständigt, det är alltid en kamp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *